URBAN.CULTURE.MAGAZINE

TRAIN LIKE A PRO

Ο Chris Αδάμου μας δίνει μικρά μυστικά για να γυμναστούμε σαν επαγγελματίες!

TRAIN LIKE A PRO

Από trainee personal trainer στο γνωστό PURE GYM του Βόρειου Λονδίνου και τώρα ιδιοκτήτης του Evolution Health And Fitness, ο Chris Αδάµου, καινοτοµεί στο fitness scene της περιοχής και µας παρουσιάζει µικρά µυστικά για να γυµναστείτε σαν επαγγελµατίες!

Κάνοντας το πρώτο βήµα
Το πιο δύσκολο αλλά και πιο σηµαντικό για τον Chris είναι το πρώτο βήµα. «Κάνε το πρώτο βήµα, βάλε τους στόχους σου αλλά µην ξεχνάς ανά διαστήµατα να γυρίζεις πίσω και να βλέπεις πόσα έχεις επιτύχει. Επικεντρώσου στο πόσο µακριά έχεις φτάσει, και όχι στο πόσος δρόµος σου έµεινε για να επιτύχεις τον στόχο σου και ποτέ µην ξεχνάς να επιβραβεύεις τον εαυτό σου».

Ο στόχος του
Ο Chris γυµνάζεται όχι µόνο για να έχει ωραίο σώµα αλλά για να µπορεί να επιτυχαίνει τους στόχους του. Φιλοσοφία του είναι «νους υγιής εν σώµατι υγιεί», πιστεύει ότι οι άνθρωποι που γυµνάζονται αναπτύσσουν και το πνεύµα τους παράλληλα. Γι’ αυτό θέλει να εµπνέει τον κόσµο, θέλει όλο και περισσότεροι άνθρωποι να εντάξουν στην καθηµερινότητά τους τη γυµναστική. «Μόνο έτσι ο κόσµος µπορεί να αποκτήσει την πειθαρχία που χρειάζεται, ώστε να γίνει το καλύτερος του σε ό,τι και αν κάνει».

Το κίνητρό του
Καθηµερινά βάζει µικρούς στόχους τους οποίους προσπαθεί να επιτυγχάνει. Αυτό του δίνει κίνητρο για να θέλει ακόµη περισσότερα και να βάζει καθηµερινώς τον πήχη ακόµη πιο ψηλά. «Ο καθένας πρέπει να βάζει καθηµερινά τους δικούς του στόχους και να προσπαθεί να τους επιτύχει. Κάποιος µπορεί να γυµνάζεται για να είναι υγιής, κάποιος άλλος για το Fitness και κάποιος άλλος γιατί θέλει να γυµνάσει και σώµα και πνεύµα».

Η µέθοδος Tabata
Η τεχνική πήρε το όνοµά της από τον δηµιουργό της, τον Ιάπωνα ερευνητή δρ.Izumi Tabata. Είναι µια µέθοδος ολιγόλεπτης γυµναστικής σε πολύ έντονους ρυθµούς ή διαφορετικά ένα σύντοµο πρόγραµµα διαλειµµατικής προπόνησης, όπου περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται µε σύντοµες περιόδους ξεκούρασης. Στην πράξη πρόκειται για 4΄ έντονης διαλειµµατικής γυµναστικής που χωρίζονται σε 8 σετ. Κάθε σετ περιλαµβάνει 20΄΄ άσκησης και 10΄΄ ανάπαυσης. «Τα άτοµα τα οποία µπορούν να ασκηθούν µε τη µέθοδο Tabata έχουν και το µυαλό τους σε εγρήγορση, αφού συνδυάζει σύντοµη άλλα έντονη άσκηση µε περιόδους σύντοµης ξεκούρασης».

Η πειθαρχία στη ζωή µας
Ο Chris συµβουλεύει τους πάντες να έχουν πειθαρχία, να έχουν το πρόγραµµά τους, που θα τους βοηθά να επιτυχαίνουν τους στόχους τους. Ο ίδιος όταν ξεκίνησε, είπε στον εαυτό του πως θα δουλέψει σκληρά για να επιτύχει το επιθυµητό αποτέλεσµα. Γυµνάζεται καθηµερινά, συνδυάζει αερόβιο µε βάρη για να µπορεί να καίει λίπος και παράλληλα να διατηρεί τη µυϊκή του µάζα. Κάθε µέρα δουλεύει διαφορετικά, γυµνάζοντας ξεχωριστά µυϊκά σηµεία εκτός κάποιες φορές όταν δεν έχει χρόνο επιλέγει την κυκλική γυµναστική. Επίσης, συµβουλεύει ότι πρέπει να δίνουµε στον εαυτό µας χρόνο για να ξεκουραζόµαστε: «Πρέπει να ξεκουραζόµαστε, ώστε να καθαρίζει το µυαλό µας και να ανακτά δυνάµεις το σώµα µας».

Σκέψου θετικά
Ο Chris προτρέπει τον καθένα από εµάς να σκεπτόµαστε θετικά. «Το µυαλό έχει τεράστια δύναµη γι’ αυτό πρέπει να δουλέψουµε το µυαλό εξίσου µε το σώµα µας. Χρειαζόµαστε µια αλλαγή στον τρόπο σκέψης µας για να επιτύχουµε τα όσα θέλουµε. Όταν σκεπτόµαστε θετικά παίρνουµε πιο γενναίες αποφάσεις, ρισκάρουµε µε αποτέλεσµα να ανεβαίνουµε ολοένα και πιο ψηλά».

Η διατροφή και τα συµπληρώµατα
Η διατροφή που προτείνει ο Chris για να ακολουθούµε είναι η αλκαλική, το είδος διατροφής που διατηρεί το pH του οργανισµού µας σε ισορροπία, έτσι ώστε να παραµένουν υγιή τα κύτταρα και οι ιστοί και να λειτουργούν όλα σωστά και αποτελεσµατικά, προκειµένου εµείς να αισθανόµαστε ευεξία και να είµαστε υγιείς. Για να διατηρηθούµε στην κατάσταση αυτή, πρέπει να τρώµε κατά 70-80 % αλκαλικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, και όχι όξινες όπως κρεατικά, γαλακτοκοµικά, επεξεργασµένα τρόφιµα, γλυκά. Λόγω του ότι η διατροφή είναι µια από τις κύριες αιτίες που το pH µας µπορεί να µην είναι ισορροπηµένο, η σωστή επιλογή τροφών µε βάση το pH τους µπορεί να µας εξασφαλίσει την ισορροπία στον οργανισµό µας. Τα συµπληρώµατά του τα επιλέγει από την HerbalLife µε την οποία συνεργάζεται. Επίσης, επιλέγει να παίρνει και πρωτεΐνη σόγιας και µπιζελιού. Όλα βιολογικά χωρίς συντηρητικά. Όταν θέλει κάτι γλυκό προτιµά να τρώει προϊόντα στέβια, ένα φυτικό γλυκαντικό ή σιρόπι ταπιόκα.