URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Τέλος καλό, για μέλλον… ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

του Κυριάκου Παπουλίδη

Τέλος καλό, για μέλλον… ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

Τα προβλήματα ή οι δύσκολες καταστάσεις που τυχαίνει να αντιμετωπίζουμε, είναι οι ευκαιρίες που μας δίνονται για να αλλάξουμε ό,τι είναι απαραίτητο και να κάνουμε σωστές επιλογές. Ακόμη και η πιο άτυχη στιγμή, ίσως είναι το κλειδί για μια ιδανική διαδρομή. Μια διαδρομή που απαιτεί σθένος, δύναμη ψυχής, υπομονή και κυρίως αγάπη, γιατί αυτή θα καθορίσει και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, αλλά και με αυτούς που πρόκειται να συναντήσουμε για πρώτη φόρα.

Στη ζωή μας, κάθε κύκλος που κλείνει μας σημαδεύει, ακόμη και αν υπήρχε αίσιο τέλος σε αυτόν. Μας ακολουθεί στις επόμενες σχέσεις μας – ερωτικές, φιλικές, επαγγελματικές, οικογενειακές – και τις περισσότερες φορές νιώθουμε ότι κουβαλάμε ένα ανεξήγητο βάρος. Προσπαθούμε να ξεφύγουμε, αλλά και πάλι κάτι συμβαίνει και γυρνάμε στην αρχή. Ίσως είναι που διστάζουμε να βάλουμε ένα οριστικό τέλος σε μία κατάσταση, ακόμη κι αν ξέρουμε, πως μόνο έτσι θα λυτρωθούμε. Πρέπει,όμως, να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε σε εκείνο το μέρος που θα είμαστε ικανοί να φέρουμε την αλλαγή. Εκεί που υπάρχει ελπίδα για να δημιουργήσουμε νέα πράγματα, να αναγεννηθούμε και να αναδομήσουμε ψυχή και σώμα.

Πώς το πετυχαίνουμε όμως αυτό; Ποια είναι τα σημάδια που μας δείχνουν τον δρόμο;

Μην το βάζεις κάτω ποτέ. Όταν είναι απαραίτητο, άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί τον πόνο και τη θλίψη. Επιβάλλεται να πέσεις και να ξανασηκωθείς, γιατί έτσι θα συνεχίσεις να εξελίσσεσαι και να μαθαίνεις.

Ανακάλυψε τον μεγαλύτερο σου φόβο και αντιμετώπισέ τον. Η λύση βρίσκεται στην εσωτερική σου αλήθεια.

Να σκέφτεσαι την μεγαλύτερη εικόνα. Αν αυτό που αντιμετωπίζεις είναι θετικό, τότε έχεις κερδίσει. Αν πάλι είναι αρνητικό, πάρε τα μαθήματά σου και δράσε αναλόγως.

Βάλε αγάπη σε ό,τι κάνεις. Η αγάπη έχει μαγικές ιδιότητες και με τις μορφές που παίρνει – φιλία, αλληλεγγύη, προσφορά – μας δίνει το κίνητρο και την ώθηση να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας.

Μην είσαι μικρόψυχος. Είναι σπουδαίο να αναγνωρίζουμε τα καλά στοιχεία των ανθρώπων, γιατί έτσι όχι μόνο αντλούμε, αλλά και δίνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε.

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που πιστεύουμε πως αποτύχαμε σε κάτι, πως χάσαμε κάτι, ή απλά περιμέναμε κάτι καλύτερο. Οι επιλογές είναι δύο: είτε κρύβεσαι στη σκιά και απομακρύνεσαι, είτε βγαίνεις στο φως και γεμίζεις την καρδιά σου με κουράγιο και υπομονή για όλα εκείνα που έρχονται.

Μόνο όταν αποδεχτούμε το παρελθόν, όποιο και αν ήταν το τέλος, καλό ή κακό, καταφέρνουμε να χτίσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Φυσικά, δεν θα είναι ποτέ εύκολο, αλλά έτσι γυρνώντας σελίδα θα μας περιμένει σίγουρα μια νέα μάχη, πιο δυναμική και πιο ενδιαφέρουσα!

Κυριάκος Παπουλίδης είναι Οικονομολόγος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων και του αρέσει να γράφει κείμενα που εμπνέουν και αναδεικνύουν πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων. Πραγματοποιώντας το Master του στις Διεθνείς Επιχειρήσεις στο Λονδίνο, εργάσθηκε ως Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον Ελληνοκυπριακό Σταθμό του Λονδίνου, στον London Greek Radio LGR. Τον τελευταίο χρόνο είναι Παρουσιαστής – Αρχισυντάκτης στην εκπομπή «Μήνυμα Ζωής», με σκοπό την προβολή και ανάδειξη του έργου των σύγχρονων ηρώων της Δυτικής Μακεδονίας, παρουσιάζοντας καίρια κοινωνικά θέματα.

Ακολουθήστε τον στο Facebook και στο Youtube.