URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Τα DO’s & DON’Ts του Κυπριακού γάμου..! Της Ζαφείρως Αναστασίου

Τα DO’s & DON’Ts του Κυπριακού γάμου..! Της Ζαφείρως Αναστασίου

Σε προηγούµενο άρθρο σας αναφέραµε τους λόγους που πιστεύουµε πως αξίζει να παντρευτεί κάποιος ή κάποια. Για όσους αποφασίσετε να πάτε τελικά στα σκαλιά της εκκλησίας και παραπέρα-στην αίθουσα δεξιώσεων, ας πούµε, σας τονίζουµε τα απαγορευµένα και µη του γάµου…

Ένδυση: Είπαµε απόψε φόρα τα καλά σου, αλλά το φόρεµα που µοιάζει µε κουνουπιέρα please Don’t! ∆εν µπορώ να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, συγχύζοµαι µόνο µε τη σκέψη! Ενώ η τουαλέτα για τα Όσκαρ – Do, µόνο αν είσαι η πρωτοκουµέρα! Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ένα απλό φόρεµα που κολακεύει τη γραµµή σου είναι το απόλυτο DO.

Μαλλιά: Μεν τα κόφκεις τα µαλλιά σου άφηστα να κρεµαστούν! Άκου λίγο την Κυριακού Πελαγία. To χτένισµα των 100 ευρώπουλων από τον Τρύφωνα Σαµαρά –Don’t! Πίστεψε µε είσαι πιο όµορφη µε απλό ίσιο ή κυµατιστό µαλλί. Τους κότσους, τις λάκες και τις 7 εκατοµµύρια µασιούδες πάνω στην κεφαλή σου δεν τα χρειάζεσαι!

Το make up: Οι αισθητικοί έχουν µια τάση να µας βάφουν “λίγο” παραπάνω την ηµέρα που θα πάµε σε κάποιο γάµο. Στις περιπτώσεις που δεν µπορεί να µας αναγνωρίσει ο παπάς µας, το πεκινουά µας και το χρυσόψαρο µας από τη γυάλα του, τότε το make-up είναι λίγο too much. Κορίτσια, απλότητα. Do, αλλά µε το νου!

 

Αξεσουάρ: Οι πέρλες της πριγκίπισσας Νταιάνας – Αφήνω το πάνω σας, γιατί ήµουν φαν της Princess D. Να θυµάσαι όµως πως εσύ δεν είσαι πριγκίπισσα, δεν παντρεύτηκες κανένα Κάρολο (ευτυχώς) και δεν κατοικείς στο Μπακινγχαµ Palace. Εκεί που µπορεί να βρίσκεσαι αυτή τη στιγµή είναι το ΖΗ.∆Ε.ΠΑ Palace και όσο και να πεις έχουν κάποια διαφορά!

Nα χορέψεις το πανέρι ή να µην το χορέψεις; Τη στιγµή που δε χορεύεις εσύ το χορό του Ησαΐα και είναι απλά το πανέρι (όσο µπορεί να θεωρηθεί χορός, γιατί απλά διας γυρούς-Προσοχή µη ζαλιστείς!) τότε ελεύθερα. Ξέρω πως ντρέπεσαι και είναι δύσκολο να ισορροπήσεις στα 15πόντα σου, όµως λυπήθου τη νύφη που σε κοιτάζει µε εκείνο το ύφος: “Άτε κόρη pleaseeeee…”

Tα κεραστικά: ∆ε χρειάζεται όταν φεύγεις να ξαναπερνάς από τα παρανυφάκια για να σου ξαναδώσουν πάστα, γιατί έτυχε να είναι Αθηενίτικο λουκούµι ή Βιολέτα που το ζαχαροπλαστείο και άρεσε σου! Όπως επίσης Don’t στο να ζητήσεις που τη µάµα του γαµπρού ή της νύφης να σου δώσει καµιά κάσσια εάν περισσέψουν. (Τωρά εάν προσφερθεί να σου δώσει που µόνη της άλλο θέµα).

Το βιβλίο των κουµπάρων: ∆ικαιούσαι να γράψεις µόνο θετικές ευχές. Κανεί τους ο πόνος τους που εκρεµαστήκαν, δε χρειάζεται να είσαι κακός!

Τι θα φάµε σήµερα µαµά; Ναι µεν είπαµε είναι µπουφέ, αλλά µην το παρακάµεις και να πάεις να βάλεις 3 φορές µακαρόνια του φούρνου. Να θυµάσαι πως στο τέλος φέρνουν σούπα (DO-DO!!!)

To ποτό: Ξέρω, θέλεις να πιεις όλο το Βόσπορο γιατί είναι open bar. Γι’ αυτό, δικαιούσαι να πιεις, να κκεφώσεις. Απαγορεύεται όµως να µεθύσεις και να πάρεις το µικρόφωνο να τραγουδήσεις, εκτός κι αν η φωνή σου παραπέµπει λίγο σε Στέλιο Καζαντζίδη ή Μαρία Κάλλας.

Το ζεϊµπέκικο: Ονοµάστηκε το ζεϊµπέκικο της Ευδοκίας και όχι του “µεθυσµένου” για κάποιο λόγο. Γι’αυτό φίλε µου, εάν έχεις πιει λίγο παραπάνω please παραπάτα εκτός πίστας, γιατί υπάρχουν και µωρά γυρώ σου που χορεύουν και πισκαλιούν στο ρυθµό. Αντίθετα µε σένα που χορεύεις τσιφτετέλι στη θέση του: “Έφυγε έφυγε ο Στράτος και παρέλυσε το κράτος”!

 

Eπιφωνήµατα: Το να σφυρούµε και να λέµε: “Όλα τα µωρά στην πίστα”, “Έλα συµπεθερά” Do! E, άµα δεν κκεφώσεις στο γάµο και περιµένεις να πάεις κλαµπ για να κάµεις κέφι, είσαι άξιος της µοίρας σου!

 

Kι αν ξυπόλυτη χορεύω: Do µόνο όταν φορούσες 15πόντο τακούνι από τις 1 το µεσηµέρι που ετοιµάζεσουν για τα αλλάµατα και η ώρα τώρα είναι 12 και τέταρτο τα µεσάνυχτα. Μην ξεχνάς ακόµα και η Σταχτόπουτα έβγαλε τα γοβάκια της µετά της 12! (έχασε το µίσσιη µου!).

Στην πίστα: ∆ικαιούσαι να χορεύεις, αλλά Α. Απαγορεύεται να πατάς τα µωρά, Β. Απαγορεύεται να πατάς τις κορούες που έβγαλαν τα παπούτσια τους.

Χορός στα τραπέζια: DO µόνο όταν θα έχετε µείνει λίγοι συγγενείς προς το τέλος. Επίσης, να έχετε έτοιµη τη βιντεοκάµερα, γιατί αυτά είναι βίντεο ντοκουµέντο που θα θέλετε να κρατήσετε (σαν µεν το επαρακάµαν στο open bar) και ένα ασθενοφόρο απ’ έξω σε περίπτωση µικρο-ατυχήµατος.

Το απόλυτο DO το αφήσαµε για το τέλος. Τα κούκουρα!!! Πήγαινε να τα παραγγείλεις τώρα, είτε παντρεύεσαι, είτε όχι. Θα έχεις τουλάχιστον κάτι να βουτάς στον καφέ ή στο τσάι σου…

ΥΣ. Αφιερωµένο στη Χαρίκλεια, εµπνεύστρια του άρθρου… «Εσύ ποια είσαι;;;»