URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Secrets for perfect beauty

Secrets for perfect beauty

Η Σαπφώ Καραπάσιη µας φιλοξενεί στο ινστιτούτο της και µας µαθαίνει µικρά µυστικά που κάθε γυναίκα οφείλει να γνωρίζει.

Πότε και πώς κατάλαβες πως το επάγγελµα της make-up artist ήταν το δικό σου επάγγελµα;
Από µικρή είχα καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πάντα µου άρεσε να ζωγραφίζω, κυρίως τοπία και πρόσωπα χαρούµενα. Εκτός από αυτό, µε θυµάµαι να πειραµατίζοµαι πάνω µου και να δοκιµάζω διαφορετικά στυλ µακιγιάζ, ενώ θυµάµαι από το λύκειο, κατά τη διάρκεια του διαλείµµατος να ζωγραφίζω µε κάρβουνο στο χαρτί διάφορα πρόσωπα των αγαπηµένων µου ποιητών και φίλων.

Ποια είναι η εκπαίδευσή σου;
Φοίτησα στο λύκειο Παραλιµνίου ακολουθώντας τον κλασικό κλάδο και στη συνέχεια φοίτησα (ακολούθησα σπουδές στην αισθητική) στο KES Λευκωσίας και έκτοτε παρακολουθώ επανειληµµένα σεµινάρια, τα οποία µε βοηθούν να ενηµερώνοµαι για τις νέες τάσεις αλλά και νέες µεθόδους που κυκλοφορούν.

Όταν βάφεις µία γυναίκα, τι είναι αυτό που θέλεις να αποδώσεις στο πρόσωπό της;
Ανάλογα µε την προσωπικότητα κάθε γυναίκας κρίνω ποιο στοιχείο πρέπει να τονιστεί, ποια χρώµατα πρέπει να χρησιµοποιήσω και τι θέλω να αναδείξω. Στο πρόσωπο της θέλω πάντα να βγάζω προς τα έξω τα δυνατά σηµεία της προσωπικότητάς της.

Ποια celebrity θα ήθελες να αναλάβεις;
Θα ήθελα να αναλάβω την Angelina Jolie. Θεωρώ ότι είναι µια πανέµορφη γυναίκα µε έντονα εκφραστικά χαρακτηριστικά, σαρκώδη χείλη και σαγηνευτικό βλέµµα. Πέρα από αυτό τη θαυµάζω και σαν γυναίκα διότι πρόκειται για µια πολύ δυναµική προσωπικότητα, εκπέµποντας την απαραίτητη σιγουριά τόσο σε επαγγελµατικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Υπάρχει κάποιος γνωστός που να θεωρείς πρότυπο για τη δουλειά σου;
Θαυµάζω τον Alan Snyder, τον make up artist της διάσηµης και αξέχαστης Marilyn Monroe αλλά και πολλούς άλλους make up artists που έχουν κάνει πολύ αξιόλογες δουλειές, γεγονός που το κάνει δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιον.

Εσύ πώς µακιγιάρεσαι στην καθηµερινότητά σου;
Επί καθηµερινής βάσεως περιποιούµαι το πρόσωπό µου και µακιγιάροµαι. Κάποιες φορές πιο απλά και κάποιες άλλες φορές πιο καλλιτεχνικά. Πάντοτε όµως θέλω να είµαι περιποιηµένη, γιατί θεωρώ πως εγώ είµαι η καλύτερη διαφήµιση της δουλειάς µου.

Πες µας την πιο σηµαντική beauty συµβουλή που έχεις διδαχθεί;
Ο καθαρισµός και η περιποίηση του προσώπου µας είναι το άλφα και το ωµέγα. Καθηµερινά, το πρωί πρέπει να πλένουµε το πρόσωπό µας µε σαπουνάκι (αναλόγως τύπου δέρµατος) και στη συνέχεια να το ταµπονάρουµε µε µια πετσέτα. Ακολούθως να απλώνουµε µια λεπτή στρώση κρέµας προσώπου µε αντηλιακά φίλτρα πριν το make up.

Τι είναι αυτό που κάνει µια γυναίκα όµορφη πέρα από το µακιγιάζ;
Κατά την άποψη µου κάθε γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας, κιλών ή καταγωγής είναι όµορφη. Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά µας καθρεφτίζονται στο πρόσωπό µας. Οποιαδήποτε ατέλεια µπορεί να µας κάνει να νιώθουµε άβολα ή µειονεκτικά µπορούµε να την µετατρέψουµε σε δυνατό µας σηµείο µέσω της προσωπικότητάς µας.

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις του µακιγιάζ για την καινούργια σεζόν και ποια η αγαπηµένη σου για το καλοκαίρι που µας έρχεται;
Αυτό το καλοκαίρι η µόδα επιβάλλει παστέλ χρώµατα σε γήινες αποχρώσεις, τα οποία φωτίζουν και τονίζουν τα φυσικά µας χαρακτηριστικά. Το καλοκαίρι έχουµε την τάση να αράζουµε στις παραλίες και να «κακοποιούµε» το δέρµα µας γι’ αυτό είναι καλύτερα να χρησιµοποιούµε πιο απαλά χρώµατα, fluid make up µε ενυδάτωση, όχι πούδρα και πάντα αντηλιακή κρέµα, κυρίως στο πρόσωπο, για να αποφύγουµε τυχόν βλάβη στην επιδερµίδα µας. Προσωπικά, προτιµώ το πιο φυσικό look, τονίζοντας την άνω βλεφαρίδα, το φρύδι και µάγουλα, µ’ ένα ζουµερό glossy χρώµα στα χείλη (κατά προτίµηση ροζέ).

Info: 1ης Απριλίου 158, Παραλίµνι – Τ: 96 350 128