URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Πόση αντρίλα σε τούτο τον τόπο; – της Ζαφείρως Αναστασίου

Πόση αντρίλα σε τούτο τον τόπο; – της Ζαφείρως Αναστασίου

Όλοι αλλάζουµε συµπεριφορά κάποτε…Οι γυναίκες γίνονται αγνώριστες τις δύσκολες µέρες του µήνα, τα παιδάκια κάνουν σαν τρελά όταν φάνε υπερβολική δόση ζάχαρης και οι άντρες σκυλοβρίζουν όταν βλέπουν ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η συµπεριφορά των αντρών αλλάζει όχι µόνο για 90’, όσο δηλαδή διαρκεί ένας αγώνας ποδοσφαίρου, αλλά µπορεί ν’αλλάξει για 3 ολόκληρους µήνες, όσο δηλαδή διαρκεί µια εποχή, και συγκεκριµένα το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι οι άντρες κάτι παθαίνουν. Κάτι αλλάζει στην ατµόσφαιρα (µην είναι ο ήλιος, µην είναι η θάλασσα) που προκαλεί στους άντρες µια ολική αλλαγή. Όπως αντιλαµβάνεστε φίλες και φίλοι το συγκεκριµένο άρθρο γράφτηκε µε βάση τη γνωστή µέθοδο της παρατηρητικότητας.

Οι άντρες το καλοκαίρι πίνουν µπύρες λες και την επόµενη µέρα θα έρθει το τέλος του κόσµου και δε θα ξαναπιούν! (∆ηλαδή όπου ακούσετε open bar µέσα!)
Οι άντρες το καλοκαίρι σε χωρίζουν γιατί “τάχα” θέλουν να µείνουν µόνοι τους. «Θέλω να µείνω µόνος µου, εν µπορώ!!» (Αλλά κατά τα άλλα δεν έχουν πρόβληµα να φλερτάρουν µε τις τουρίστριες στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά).
Οι άντρες το καλοκαίρι κάνουν δεύτερο τους σπίτι το αγαπηµένο τους κλαµπ! (Πάλε δαµέσα τούτος;;)
Oι άντρες περνούν τις περισσότερες µέρες του καλοκαιριού µεθυσµένοι, τις υπόλοιπες έχοντας hangover από το µεθύσι και τις υπόλοιπες προσπαθώντας να ξεµεθύσουν!
Οι άντρες το καλοκαίρι έχουν ως αξεσουάρ τους µία Corona, Carlsberg, ΚΕΟ, Heineken ή Prime (έτσι για να προωθώ και το χωριό).
Οι άντρες που έχουν σχέση ή είναι παντρεµένοι, περνούν και τις 92 ηµέρες που διαρκεί το καλοκαίρι µετανιώνοντας την ώρα και τη στιγµή που αποφάσισαν να νοικοκυρευτούν…
Οι άντρες το καλοκαίρι είναι πιο χαρούµενοι, γιατί οι γυναίκες φορούν λιγότερα ρούχα. (Το βλέπω στο βλέµµα σας άµα περάσει καµιά άντυτη κορασιά. Είναι λες και είναι τα γενέθλιά σας, µαζί µε τη γιορτή σας, µαζί µε το µπάρτσελορ του κολλήτου σας, µαζί µε τα Χριστούγεννα σε ένα! Ανεκτίµητο).
Οι άντρες το καλοκαίρι έχουν βελτιωµένη όραση! (Είπε σου έχει µυωπία και εσύ επίστεψες τον;; ∆εν τους ξεφεύγει τουρίστρια για τουρίστρια που να µην την παρατηρήσουν!!).
Οι άντρες το καλοκαίρι σε φλερτάρουν πιο εύκολα («Άγγελε µου να σου δώκω το τηλέφωνο µου;» «Αν έχεις i-phone ναι!»)
Oι άντρες το καλοκαίρι βγάζουν σπυράκια και λοιπά εξανθήµατα ακούγοντας τη λέξη “σχέση”! (Αν σου είπεν ακκάσαν τον οι σκνίπες είναι ψέµατα!!! Πε του λέξεις όπως «δέσµευση, γάµος, µποµπονιέρα» και δε που µόνη σου!!).

Αν υπάρχει Παγκόσµιο κύπελλο ή EURO κάµνεις κανένα µήνα να ακούσεις νέα τους γιατί λύουν πας το καναπέ… («Ο συνδροµητής που καλέσατε δεν ανταποκρίνεται. Αυτή τη στιγµή βλέπει το Μέσι.. ή το Ρονάλντο,.. ή τον ΙµπραΪµοβιτς… Παρακαλώ δοκιµάστε αργότερα. Πολύ αργότερα… Το Σεπτέµβρη θα ήταν καλή ιδέα. Ευχαριστούµε!»).
Όταν ξεκολλήσουν που το καναπέ ή που το κλαµπ, βρίσκονται στη θάλασσα καµακώνοντας τσιπούρες και λοιπές γοργόνες…
Βουρούν τα γυµναστήρια στην προσπάθειά τους να γίνουν David Beckham ή αλλιώς στην Κυπριακήν «φέτες – φέτες λούρες – λούρες».
Τον Αύγουστο, ενώ ο πλείστος κόσµος συλλογίζεται τις διακοπές του, κάποια αγόρια σκέφτονται λαγουδάκια να τρέχουν ανέµελα στα ακάµωτα… (Πιάστον γιε µου!!).
Που τους χάσεις που τους έβρεις, στήνουν καλυφούες συχνά-πυκνά (3 φόρες την εβδοµάδα, έτσι άνετα).
Υπάρχει κίνδυνος να παρεκτραπούν. ∆ηλαδή, εκείνος ο φίλος σου, ο ήσυχος, το σπασικλάκι, παίζει να τον δεις πας σε κανένα µπαρ της πλατείας να χορεύει.. µε Ρωσίδες… το Gangnam Style… χωρίς φανέλα.. στις 3 το πρωί…

Οι άντρες το καλοκαίρι γενικά χαµογέλανε πιο πολύ…Γι’αυτό µην τους νευριάζετε µε τα δικά σας. Καλοκαίρι είναι θα περάσει…Κάντε λίγη υποµονή και θα δείτε πως σιγά-σιγά, ένας προς ένας, θα επιστρέψουν στη βάση τους και θα µετατραπούν σε τζέντλεµαν…Αλλά όλα αυτά το χειµώνα!!! Υποµονή κορούες, υποµονή…

ΥΣ. Αφιερωµένο στα αδέρφια µου Χριστόφορο, Μαρία, ∆ιαµάντω αλλά και στη νύφη µου Σώτια… Α, και τη Chika εννοείται!! Σας αγαπώ πολύ my minions…!