URBAN.CULTURE.MAGAZINE

«Πώς καμάκωσαν οι πριγκίπισσες τους πρίγκιπες»

της Ζαφείρως Αναστασίου

«Πώς καμάκωσαν οι πριγκίπισσες τους πρίγκιπες»

Ξέρω, ξέρω θα µου πεις τα παραµύθια είναι για τα παιδιά σωστά; Θα ήθελα να σου απαντήσω «Εν ο νους σου τζαι µια λίρα», αλλά anyway θα διατηρήσω την ωριµότητ;a µου (όση έχω), γιατί θέλω να αντιληφθείτε ότι προσεγγίζω το θέµα µε απόλυτη σοβαρότητα..!

Ας ξεκινήσουµε µε την αγαπηµένη Σταχτοπούτα. Η Σίντυ, όπως µου αρέσει να την αποκαλώ, ήταν η «µαυρού» (δεν το χρησιµοποιώ ως ρατσιστικό σχόλιο απλώς το λέµε) ο «χαµάλης» της κακιάς µητριάς. Ήταν µία καταχάλισα, µία Μαρία της γειτονιάς, ξηµαρισµένη, άλουτη που έκαµεν ούλη µέρα δουλειές… Εσκούπιζε, εµαείρευκεν, έπλενε τα πιάτα, αντίνασεν τα χαλιά, µπάλωνε τις τρύπες από τα παντελόνια, εγυάλιζεν τα ασηµικά, έβγαζε το σκύλο για κατούρηµα και άλλα τόσα… Εποµένως, αφού ήταν ούλη µέρα βαωµένη µέσα σ’ ένα σπίτι και έκαµνε δουλειές, που ώρα να περιποιηθεί τον εαυτό της και να γυρέψει για αρσενικό; No time!! However, όταν ήρθε η στιγµή για τον χορό ήθελε να πάει… Τι µπορείς εσύ, φίλη µου, να κάµεις µε την ιστορία της Σταχτοπούτας, εκτός από το να τη διαβάσεις στη βαφτιστική, στην αρφότεκνη σου και στα νήπια της γειτονιάς;

Η φίλη Σίντυ δεν πήγε καταχάλισσα στο χορό! Μπορεί να µην έχεις καλή νεράιδα, αλλά µιαν καλή αισθητικό και κοµµώτρια µπορείς να εντοπίσεις, δόξα το Θεό εγέµωσε ο τόπος που beauticians! Παράλληλα, κάποιες νύχτες που σου σαλαβατούν οι φίλες σου να πάτε έξω (όχι στο χορό σε κανένα κλαµπ ή για κανένα ποτό) µεν κάµεις τη δύσκολη τζαι να κάθεσαι πας τον καναπέ πλωτή, χλαπακιάζοντας ό,τι υπάρχει µεστο ντουλάπι και βλέποντας ροµαντικές κοµεντί ή σειρές, περιµένοντας τον πρίγκιπα να έρτει να σου χτυπήσει το κουδούνι! Αφού πάεις και εντοπίσεις τον στόχο σου, άσε του κάτι δικό σου. ∆εν εννοώ τις sante γόβες σου! Αλλά τον αριθµό του κινητού σου ή πε του να σε κάµει add στο facebook!

Ηθικό δίδαγµα: “Σάστου τζαι πήαινε κάτω! Όλο και κάποιος (µεθυσµένος) µορφονιός θα υπάρχει. Also, κάµε κάτι που θα τον κάµεις να σε γυρέφκει σαν πελλός… ”

Κοκκινοσκουφίτσα… Τόσα χρώµατα υπάρχουν! Μπορούσε να βάλει ένα µαύρο που είναι all time classic, ένα κλασικό µπεζ τόσο σικ όπως το Burberry, ένα ροζουλί αλά Barbie στο µαγικό χωριό, ένα µπλε ηλεκτρίκ, αλλά όχι αυτή επέλεξε το κόκκινο φίλοι και φίλες. Και όχι γιατί είπαν οι Dolce & Gabanna ότι το κόκκινο θα φορεθεί πολύ φέτος, αλλά γιατί ήθελε να τραβήξει την προσοχή!!! (Βλέπε also Santa Clause!) Και ήρθαν πολλές έρευνες µετά να µας πουν ότι κάτι ήξερε η Κοκκινοσκουφίτσα, µιας και αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που φορούν κόκκινο χρώµα ελκύουν την προσοχή των αντρών.. (Και µετά σου λένε φταίει ο λύκος..!)

Ηθικό δίδαγµα: “Βάλε το κόκκινο φουστάνι, εκείνο που σε κάνει να µοιάζεις πυρκαγιά!”.

Χιονάτη… Παίξε ότι βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οκ, απολογούµαι προκαταβολικά για το συγκεκριµένο.. Η Χιονάτη έκαµεν ότι ήταν του θανατά… Έτο έβλαψεν την τζαι τούτην λίον το στοµάχι της και έκαµε το θέµα. Και έβαλε τους νάνους να µουγγαρίζουν και να παν να έβρουν τον πρίγκιπα. ΟΧΙ κανέναν απλό παιδί, ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ για να τη φιλήσει, να της κάµει σούπα αυγολέµονη, να της κάµει τσάι, να της βράσει την πουγιότα, να την πάρει στο Καραπάσιη να την εξετάσει… Τι έκανε φίλοι και φίλες η Χιονάτη εδώ πέρα;; Επιζητούσε attention! Πού ξέρουµε εµείς ότι τούτο το κόλπο εν ήταν στηµµένο µαζί µε τους φίλους της τους νάνους (που µέχρι σήµερα δε γνωρίζουµε εάν παίχτηκε κάτι µεταξύ τους), για να τυλίξουν τον αθώο και γλυκούλη πρίγκιπα;; Ααα!! Γιατί µπορεί όταν ήµασταν µικροί να το εχάψαµε, αλλά τωρά που εµεγαλώσαµεν και εβάλαµεν νουν δε µας ξεγελάς εµάς ασπρουλιάρα!!

Ηθικό δίδαγµα: “Κάµε ότι φίρνεσαι άµα εν κοντά. Ή κάµε λίο την άρρωστη, παίξε το λίο ότι θα καταρρεύσεις (όπως την Ευγενία Μανωλίδου, θυµάσαι) και βάλε τους παρέες σου να µεσολαβήσουν στον καλό σου να έρθει να σε σώσει”.

Η Αριέλ αλλάζει για τον καλό της. Από γοργόνα σε κάποια φάση αποκτά πόδια. Όµως κάτι πήρε το αυτί µου ότι ο πρίγκιπας την αφήνει σίξιλη µετά. Το γαϊδούρι!!! Εκείνη άφησε την ουρά της για λόοου του!!

Ηθικό δίδαγµα: “Να παραµείνεις ο εαυτός σου!”.

Η ωραία κοιµωµένη η οποία εκτός του ότι είχε κατανοήσει από νωρίς ότι ο ύπνος είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ, έπιαντα και µε µικρότερό της!

Ηθικό δίδαγµα: “Ο ύπνος οµορφαίνει και it’s okay να υπάρχει διαφορά ηλικίας”.

Η πριγκίπισσα και το µπιζέλι

Ηθικό δίδαγµα: “Κόψε µάνα µου τες ιδιοτροπίες! Μίσιµου εν έµπορε να κοιµηθεί γιατί είχε ένα µικρό µπιζελούι κάτω που τα 37 στρώµατα που της εβάλαν να τζοιµηθεί! Και άτε πες τζίνη ήταν πριγκίπισσσα, εσού κορού ήντα ιδιοτροπεύκεις συνέχεια;; Κρύψε να περάσουµεν! ∆είξε τα θετικά σου και όχι τα αρνητικά σου.”

Ο παπουτσωµένος γάτος – Πολλές φορές δεν είναι το πώς είµαστε, αλλά το πώς θα µας παρουσιάσει κάποιος άλλος. Ας πούµε ο κάττος επαρουσίασε το αφεντικό του, που ήταν ο γιος ενός φτωχού µυλωνά ως πρίγκιπα!! Go kitty!

Ηθικό δίδαγµα: “Βάλε έναν παρέα σου ή µια φίλη σου να σε κάµει «φοινιτζιά!» Από µια απλή κορούα θα σε παρουσιάσει ως Αντριάνα Λίµα!”.

Το ασχηµόπαπο – Μπορείς να µη γεννήθηκες όµορφη, φίλη µου, αλλά αυτό δε σηµαίνει ότι δεν µπορείς να σουλουπωθείς στη συνέχεια. Το ασχηµόπαπό µας, το οποίο ήταν και αυτό θύµα bullying, µεγαλώνοντας έγινε ένας πανέµορφος κύκνος.

Ηθικό δίδαγµα: “Άσχηµο της κούνιας όµορφο της γειτονιάς!”. Σλαγκ!!

Η πεντάµορφη και το τέρας… Εσύ, αγαπηµένε φίλε, που νοµίζεις ότι δε θωρκέσαι και έχεις χαµηλή αυτοπεποίθηση, ξαφνικά εµφανίζεται στη ζωή σου µία πεντάµορφη! Μια γυναικάρα «out of your league» που λέµε (αναµένω επίπληξη απο τον παπά µου άλλη µια φορά για τα greek-english µου αλλά δε φταίω εγώ σαν µεν µε πέψει να σπουδάσω Αγγλία!!). However, (να το πάλι!) φίλε µου, το παραµύθι σου διδάσκει ότι σηµαντικό ρόλο για να πέσει η πεντάµορφη είχε η προσωπικότητα του τέρατος!

Ηθικό δίδαγµα: “Πίστεψε στον εαυτό σου και ότι έχεις καταπληκτικό χαρακτήρα και θα πέφτουν ένα – ένα τα µοντέλα της Victoria’s Secret!”

Ραπουνζέλ… To να είσαι κλεισµένη στο σπίτι (aka πύργο) έχει και τα καλά του µιας και αφού είσαι βαωµένη τζιµέσα κανείς δεν µπορεί να σε πληγώσει σωστά; Ο κόσµος έξω είναι τροµακτικός και κυκλοφορούν κι ένα σωρό κουρούπετοι, που σου τάζουν έρωτες και µετά την κάνουν µε ελαφρά πηδηµατάκια! Ωστόσο, δεν αξίζει να ζεις µια ζωή εκ του ασφαλούς. Κατέβα από τον πύργο, βγες έξω και ζήσε..!

Ηθικό δίδαγµα: 1. “Σταµάτα να είσαι τσακροκλειωµένη µες το σπίτι! Go out! Have some fun!” 2. “Πέταξε µάνα µου, τζίντα γέριµα τα extensions!” Εν θυµάσαι που της λαλεί «Αρέσκουν µου οι µελαχρινές» και κόφκει της την ξανθιά χαίτη της; (Επληγώθηκα λίο σε τούντη φάση σαν ξανθιά αλλά άνω…).

Και τέλος τα 3 γουρουνάκια. Που αυτό το παραµύθι δεν έχει να κάνει µε φλερτ αλλά µε το µετέπειτα στη σχέση. Εν τζαι θέλεις να κάµει φου καµιά ωραία λύκαινα και να σου σύρει το σπίτι σου κάτω ένεν;

Ηθικό δίδαγµα: “Αφιέρωσε χρόνο και κόπο στη σχέση σου, άµα θες να κρατήσει”.

ΥΣ. Αφιερωµένο σε όσους και όσες πιστεύουν στα παραµύθια…