URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Πολυδιάσταση προσωπικότητα

Γνωρίζοντας τη Δόξια Μουτσούρη

Πολυδιάσταση προσωπικότητα

Η ∆όξια Μουτσούρη, εκτός από σωστή επαγγελµατίας, µε χιούµορ και αγάπη στο ραδιόφωνο είναι και ένας υπέροχος άνθρωπος.

∆όξια µου µίλησε µας λίγο για το background σου;

Έτσι απλά µου δόθηκε η ευκαιρία να είµαι µοντέλο σε κάποιες επιδείξεις και µετά να λάβω µέρος στα καλλιστεία. Απ’ εκεί και πέρα, κερδίζοντας τον τίτλο της Αναπληρωµατικής Μις Κύπρος 2005, εκπροσώπησα την Κύπρο στον παγκόσµιο ∆ιαγωνισµό Μις Κόσµος στην Κίνα. Με την επιστροφή µου, ενώ ταυτόχρονα ήµουν και στη νεανική ψυχαγωγική εκποµπή Alive στο κανάλι Σίγµα, ο Ανδρέας Ζαµπάς µε πλησίασε, προτείνοντάς µου να αρχίσω τη δική µου εκποµπή στο Ράδιο Πολιτεία, όπως και έγινε. Στην αρχή για να είµαι ειλικρινής του απάντησα: “Εγώ; Αποκλείεται.. ∆εν το ‘χω!” Αλλά απ’ ότι φαίνεται η αγάπη για το ραδιόφωνο είναι µικρόβιο το οποίο µεταδίδεται. Εάν µου πει τώρα κάποιος να σταµατήσω την εκποµπή, νοµίζω ότι θ’ αρρωστήσω! ∆έκα χρόνια στο Ράδιο Πολιτεία, δεν είναι και λίγα.

Τι ονειρευόσουν να γίνεις µικρή;

Γενικώς έκανα πολλά όνειρα. Σίγουρα δε φανταζόµουν πως θα γίνω µάνα! Μικρή έλεγα θα γίνω αεροσυνοδός. Μου άρεσαν πάντα τα ταξίδια και η επικοινωνία µε τον κόσµο. Αλλά επειδή όσο κι αν µου άρεσε να ταξιδεύω, φοβόµουν τα πολλά ταξίδια µε τα αεροπλάνα, βρήκα την επικοινωνία µου µε τον κόσµο, µε ένα µοναδικό και συναρπαστικό τρόπο, στο Ράδιο Πολιτεία.

Τι σηµαίνει να είσαι ραδιοφωνικός παραγωγός; Πόσο ευχάριστο είναι;

Είναι ευχάριστο και συναρπαστικό, γιατί δεν είναι καθόλου στηµένο. Ούτε γράφεις αυτά που θα πεις, ούτε θα σου πουν πώς θα στηθείς και τι θα φορέσεις. Εποµένως όταν είσαι αληθινή, αυθόρµητη και χαλαρή, βγαίνει προς τα έξω κάτι πολύ φυσικό, πολύ όµορφο.

Μίλησε µας λίγο για την πρώτη φορά που βρέθηκες πίσω από το µικρόφωνο;

Την πρώτη φορά, µόλις βρέθηκα πίσω από το µικρόφωνο, εννοείται ότι ήµουν κατενθουσιασµένη! Όµως αγχώθηκα τόσο πολύ που σηκώθηκα απ’ την καρέκλα να φύγω. Βέβαια αυτού του είδους το άγχος είναι καλό, δηµιουργικό. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, ήταν λες κι έκανα ραδιόφωνο χρόνια.

Στο ραδιόφωνο είσαι µόνη µέσα στο στούντιο κι όµως επικοινωνείς µε εκατοντάδες ανθρώπους. Πώς αντιµετωπίζεις αυτήν την κατάσταση;

Το ραδιόφωνο είναι έρωτας. Όταν ξεκινήσεις, δε θες να σταµατήσεις ποτέ. Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι µπορείς να επικοινωνείς µε εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι σ’ ακούνε! Το πιο εντυπωσιακό δε, είναι ότι τις περισσότερες φορές οι ακροατές ταυτίζονται µαζί σου. Έτυχε πολλές φορές να µε σταµατάνε στο δρόµο, στο περίπτερο, σε καφετέριες και να µου λένε πόσο τους αρέσουν τα µουσικά µας Express ταξίδια, τα αποφθέγµατα και τα στιχάκια που λέµε, τα θέµατα που θίγουµε στην εκποµπή, ειδικά τα βραδινά που ήταν πιο ροµαντικά. Τώρα όµως, είµαι καθηµερινά από τις 10 µέχρι και τις 12, να σας λέω την πιο γλυκιά µου καληµέρα µέσα από το Ράδιο Πολιτεία 106.7.

Είσαι µητέρα δύο παιδιών. Πώς συνδυάζεις καριέρα και µητρότητα;

Όταν θέλουµε, όλα γίνονται! Έτυχε να κάνω εκποµπή και να έχω στο στούντιο µαζί µου τον γιο µου. Πρέπει να βρεις εσύ από µόνη σου την απόλυτη ισορροπία ανάµεσα στην καριέρα και στην οικογένεια. Όταν το πετύχεις αυτό, τότε νοµίζω ότι ζεις την απόλυτη ευτυχία. Είναι τα πιο σηµαντικά κοµµάτια στη ζωή µου και είµαι πολύ τυχερή που καταφέρνω να συνδυάζω και τα δύο. Εννοείται ότι για να το καταφέρω αυτό, µε στηρίζει ο άνθρωπός µου και µε βοηθά µε τα παιδιά, γιατί αλλιώς δε θα ήµουν εδώ!

Πιστεύεις ότι είσαι cool µαµά;

Εννοείται! Πιο cool δεν υπάρχει. ∆εν µπορώ να χάσω τα παιδιά µου από τα µάτια µου, µε πιάνει πανικός και κάνω σαν υστερική. Αγχώνοµαι πολύ εύκολα… Για να είµαι ειλικρινής όσον αφορά τα παιδιά µου, ναι θέλω να πιστεύω ότι είµαι cool µαµά, ότι τα µεγαλώνουµε σωστά, εγώ και ο άντρας µου, χωρίς όµως να είµαι αυστηρή ή να φωνάζω σαν τρελή όταν το σπίτι γίνεται άνω-κάτω. Προτιµώ να κουράζοµαι να συγυρίζω το σπίτι, αλλά τα παιδιά µου να είναι ευτυχισµένα και να µη νιώθουν ότι ζουν σε ένα σπίτι-φυλακή, όπου δεν µπορούν να αγγίξουν τίποτα!

Μότο που σε χαρακτηρίζει;

Είναι λόγια του Γιάννη Πολίτη, και πιστεύω ότι ισχύει για όλα στη ζωή µας. και στον έρωτα και στη δουλειά και στη φιλία: “Κι όταν θεωρείς πως αξίζει να δώσεις πολλά, δώσε κι ένα και δύο και τρία και χίλια. Μόνο κράτα κάτι για σένα. Λίγη δόση αυτοεκτίµησης και αξιοπρέπειας. Να µάθεις να σε σέβεσαι. Να µάθεις να σε αγαπάς.”

Ποιος είναι ο πιο αυστηρός κριτής σου;

Ο εαυτός µου. Η οικογένειά µου και η δεύτερη µου οικογένεια – οι φίλοι µου. Θέλω πάντα να είναι ειλικρινείς µαζί µου και να µη µε παραχαϊδεύουν. Να µου λένε πάντα την αλήθεια, έτσι ώστε να βελτιώνοµαι..

Ευτυχισµένη ποιες στιγµές νιώθεις;

Τις περισσότερες ώρες της ζωής µου! Τα πρωινά που ακούω το “Καληµέρα µαµά,” το οποίο συνδυάζεται µε 2 γλυκύτατα φιλιά, ο καθηµερινός πρωινός καφές, όταν έχω εκποµπή, όταν σουρουπώνει και έρχεται η ώρα της ξεκούρασης και καθόµαστε στο σαλόνι µε τον άντρα µου να παίξουµε µε τα παιδιά, στον κυριακάτικο καφέ στον παππού και τη γιαγιά µου. Αυτές είναι οι στιγµές που µε κάνουν ευτυχισµένη. Απλές, καθηµερινές, αληθινές!

Ποια είναι τα µυστικά της οµορφιάς και της λάµψης που εκπέµπεις;

Μάλλον είναι τα καλά γονίδια και η κρέµα νύκτας της Estee Lauder! haha:))
Πέραν από την πλάκα, το µυστικό είναι να είσαι ευχαριστηµένος µε όλα όσα έχεις, να µη ζηλεύεις αλλά να θαυµάζεις, να µην είσαι άπληστος, να προσπαθείς πάντα να βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος και να προσφέρεις. Κάθε φορά που προσφέρουµε νοµίζω ότι νιώθουµε τόσο όµορφα, που αυτή η οµορφιά κι αυτή η λάµψη φαίνονται στο πρόσωπό µας.

Ο χρόνος και τα σηµάδια του σε φοβίζουν;

Καθόλου.. Ούτε ο χρόνος, ούτε οποιαδήποτε σηµάδια.. Τα σηµάδια της γέννας, οι ρυτίδες οι οποίες άρχισαν να αχνοφαίνονται και όλα τα σχετικά, είναι εδώ για να µας δείχνουν ότι µεγαλώνουµε.. Να µας θυµίζουν ότι ο χρόνος περνά και φεύγει, γι’ αυτό κι εµείς πρέπει να ζούµε τη ζωή µας όσο καλύτερα µπορούµε. Προτιµώ να χαµογελώ και να γελώ συχνά κι ας κάνω ρυτίδες!