URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή

Εξερευνώντας το Phileas Guides

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή

Με έντονο ενδιαφέρον για την προβολή του τόπου, ο Χαράλαµπος Χαραλάµπους επενδύει στο Phileas Guides, την πιο γρήγορα αναπτυσσόµενη κυπριακή εφαρµογή.

Πως προέκυψε η ιδέα για το Phileas Guides;

Καταρχάς πρέπει να τονίσουµε ότι το Phileas Guides είναι αποτέλεσµα κυπριακής σύλληψης και δηµιουργίας µε κύριο στόχο την προβολή του τόπου µας, µέσω ενός πρακτικού και εύχρηστου οδηγού, προσφέροντας παράλληλα έναν οικονοµικό και αποτελεσµατικό τρόπο προβολής σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαιρέτως µεγέθους. Όπως αντιλαµβάνοµαι το Phileas Guides είναι σαν µια υπέροχη κουζίνα ξενοδοχειακής µονάδας µε περίσσιο εξοπλισµό και υλικά και µε τους πιο ικανούς µαγείρους. Για να µαγειρευτεί κάτι µοναδικό πρέπει να αποτελείται βασικά από εµπειρία, φαντασία, ιδέες, σκληρή δουλειά και επαγγελµατισµό.

Ποια η φιλοσοφία του;

Το Phileas Guides έχει κύριο µέληµα τη δηµιουργία ενός δωρεάν, εύχρηστου και πλήρες εργαλείου, το οποίο θα ενισχύσει την εµπειρία διαµονής και περιπλάνησης στην Κύπρο. Με αυτό ως προτεραιότητα, βελτιώνουµε συνεχώς τις εφαρµογές µας. Το πρώτο πράγµα που µας απασχολεί είναι να µπορεί ο χρήστης να βρει αυτό που ψάχνει στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα χρήσης της εφαρµογής. Επιπλέον, θα απαντήσω στην ερώτηση µε ένα απλό γνωµικό, εφόσον είµαι λάτρης των γνωµικών, ‘τα πάντα είναι εφικτά’ αφού είµαστε µια οµάδα µε την ίδια νοοτροπία και υψηλούς στόχους.

Σε ποιους απευθύνεται;

Οι οδηγοί Phileas Guides απευθύνονται σε εκείνους που θέουν να διευκολύνουν την καθηµερινή τους ζωή και να ενηµερώνονται για εκδηλώσεις και προσφορές που λαµβάνουν χώρα. Είναι διαθέσιµο σε iOS και Android καλύπτοντας έτσι το 95 % των κινητών συσκευών που χρησιµοποιούνται και είναι ∆ΩΡΕΑΝ. Είναι χρηστικό τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες, µιας και τους παρέχει µια πλήρη, εύχρηστη και πλήρη λύση περιήγησης και ανακάλυψης της Κύπρου.

Ποιες περιοχές περιλαµβάνει η οικογένεια του Phileas;

Η οικογένεια του Phileas περιλαµβάνει τις 5 επαρχίες της Κύπρου (Nicosia, Limassol, Paphos, Ayia Napa-Protaras & Larnaca) και έχει ήδη επεκταθεί στην Ελλάδα µε την Κάρπαθο και τη Λέσβο, ενώ σύντοµα θα προστεθούν η Τήνος και η Μύκονος. Έχουµε ήδη συµφωνήσει την επέκτασή µας στην Σκανδιναβία και είµαστε σε συζητήσεις για επέκταση και σε άλλες χώρες. Τέλος, µέχρι το 4ο τρίµηνο του 2016 θα προσθέσουµε διαφορετικές γλώσσες µε αρχή τα Ελληνικά και τα Ρωσικά και στο σύντοµο µέλλον θα προχωρήσουµε σε Σκανδιναβικά και Κινέζικα

Πόσα downloads έχει η εφαρµογή;

Μέσα στους πρώτους 4 µήνες ύπαρξης, είµαστε ευγνώµονες που περισσότεροι από 60.000 χρήστες έχουν κατεβάσει µια εφαρµογή της Κύπρου. Το 60 % είναι Κύπριοι και η κύρια ηλικιακή οµάδα η 18-34 µε ποσοστό σχεδόν 50 %. Όσο προχωρά το καλοκαίρι οι «ξένοι» χρήστες µας φυσιολογικά αυξάνονται. Είναι αξιοσηµείωτο πως στην επαρχία µας η ηµερήσια δραστηριότητα χρηστών που υπερβαίνουν αυτή τη στιγµή τους 6,000, ξεπερνάει το 80 % καθιστώντας το ως ένα χρηστικό ευρετήριο και µέσο πλοήγησης. H εφαρµογή είναι διαθέσιµη σε όλες τις iOS και Android συσκευές µέσω του Play Store και AppStore.

Τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από παρόµοια applications;

Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει τους οδηγούς Phileas Guides να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισµό είναι ότι δηµιουργήθηκε µε κεντρικό άξονα την ευκολία χρήσης και τη χρηστικότητα, βάζοντας ως προτεραιότητα τον χρήστη και µετά τα πιθανά διαφηµιστικά έσοδα. Με αυτήν την λογική φέραµε σε πέρας την πολύ επίπονη, δαπανηρή και χρονοβόρα καταγραφή σχεδόν όλων των επιχειρήσεων της Κύπρου. Επίσης, όλα τα δεδοµένα είναι αποθηκευµένα στην εφαρµογή κάνοντάς τα διαθέσιµα ακόµα και χωρίς σύνδεση δεδοµένων ή wi-fi και παρέχουµε τη δυνατότητα αποστολής Push Notifications µε τα νέα και τις προσφορές των επιχειρήσεων. Η καινοτοµία όµως που θα µας φέρει ακόµα πιο µπροστά από τον ανταγωνισµό είναι το σύστηµα πληρωµών και το loyalty program που θα ενεργοποιηθεί µέσα στο έτος, το οποίο θα προσφέρει ακόµα µεγαλύτερη χρηστικότητα και λύσεις στον χρήστη. Στα άµεσα σχέδια µας είναι η σύνδεση των οδηγών µας µε τις MilgranCards (σε συνεργασία µε την MasterCard), όπου θα παρέχεται η δυνατότητα πληρωµής µέσω του application ακόµα και offline, µε πολλαπλά οφέλη για την επιχείρηση και τo χρήστη. Σε αυτό το σηµείο θα πρέπει να αναφέρουµε και τους περισσότερους από 900 επιχειρηµατίες που έχουν εµπιστευθεί την προβολής τους στους οδηγούς µας, αναβαθµίζοντας την καταχώρησή του σε premium entry.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα µας http://www.phileasguides.com/