URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Μεσοθεραπεία, η βασίλισσα της θεραπείας – Της Χάρις Γεναγρίτου

Μεσοθεραπεία, η βασίλισσα της θεραπείας – Της Χάρις Γεναγρίτου

Οι µέρες πριν και μετά τις γιορτές βρίσκουν όλες τις γυναίκες σε πανικό. Τρέχουµε να εφοδιαστούµε µε όλα τα απαραίτητα για να δηµιουργήσουµε µια όµορφη, γιορτινή ατµόσφαιρα στο σπίτι µας και σπαταλούµε ατέλειωτες ώρες ψάχνοντας δώρα για τα αγαπηµένα µας πρόσωπα.

Αποτέλεσµα αυτού, να ξεχνούµε τον εαυτό µας. Το πρόσωπό µας, να δείχνει κουρασµένο και θαµπό, έχοντας χάσει τη ζωντάνια του και το υγιές του χρώµα. Κάντε λοιπόν ένα δώρο στον εαυτό σας. Προγραµµατίστε τις θεραπείες σας για ένα πιο λαµπερό πρόσωπο πριν τις γιορτές και απολαύστε τα πλεονεκτήµατα της µεσοθεραπείας.Η µεσοθεραπεία, σας εξασφαλίζει απίστευτα αποτελέσµατα. Άµεσα ορατά και από την πρώτη κιόλας επίσκεψη.

Ξεκίνησε στη Γαλλία ,το 1952 και αναγνωρίστηκε απο τη Γαλλική Εθνική Ακαδηµία Ιατρικής το 1987. Αρχικά εφαρµόσθηκε σε παθήσεις των αρθρώσεων, κακώσεις από τραυµατισµούς, στην κατάθλιψη και το άγχος. Έτσι Γάλλοι γιατροί ανακάλυψαν οτι αυτή η τεχνική µπορεί να εφαρµοσθεί και σε προβλήµατα του δέρµατος, όπως ρυτίδες, παννάδες, αφυδάτωση, ατονία και χαλάρωση του δέρµατος.

Μεσοθεραπεία είναι η µέθοδος κατά την οποία διοχετεύουµε µικρές ποσότητες φαρµακευτικών ουσιών, όπως βιταµίνες, υαλουρονικό οξύ, µέταλλα, αµινοξέα στα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος κάτω από την επιδερµίδα στο µεσαίο, στρώµα του δέρµατος (γι΄αυτο και ονοµάζεται µεσοθεραπεία). Η τεχνική εφαρµογής της µεσοθεραπείας µπορεί να γίνει:

• Ενέσιµη, δηλαδή µε τη χρήση πολύ µικρής βελόνας, µεγέθους 4mm, γίνεται µια σειρά µικροενέσεων σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και λαιµού. Το υλικό που υπάρχει στη σύριγγα είναι ένα «κόκτεϊλ» ουσιών απο βιταµίνες, υαλουρονικό οξύ, κ.ά. που εκχύονται οµοιόµορφα ακριβώς στο µεσόδερµα.

• Μη ενέσιµη. Η µέθοδος αυτή εφαρµόζεται µε το συνδυασµό Ψύξης και Μικρο-Ηλεκτρικού ρεύµατος, µε ένα εξειδικεύµενο µηχάνηµα. Με αυτή τη µέθοδο η διείσδυση των ουσιών «κοκτέιλ» επιτυγχάνεται λόγω των ειδικών µικρορευµάτων που δηµιουργούνται στην περιοχή που γίνεται η θεραπεία, η οποία ταυτόχρονα ψύχεται µέσω της κεφαλής του µηχανήµατος. Συνδυαστικά µε αυτή τη µέθοδο µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και FRAXPEEL (roler), όπου αυτό το εργαλείο δηµιουργεί µικρές διόδους (ανοίγµατα) στο δέρµα µέσω των µικρών (σχεδών αόρατων) βελόνων. Tα αποτελέσµατα είναι θεαµατικά, γιατί όλα τα ενεργά συστατικά του «κοκτέιλ» φτάνουν στις βαθύτερες στιβάδες του δέρµατος.

Σύµφωνα µε τις ανάγκες του κάθε δέρµατος, µπορούµε να επιλέξουµε και να φτιάξουµε το ανάλογο «κοκτέιλ» ουσιών. Το «κοκτέιλ» µπορεί να περιέχει:

• Βιταµίνη C, που έχει αντιοξειδωτικη δράση, προστατεύοντας το δέρµα από τις ελεύθερες ρίζες και διορθώνει τις διχρωµίες στο δέρµα. Έτσι προσφέρει λάµψη και φωτεινότητα.

• Υαλουρονικό οξύ, που χρησιµοποιείται για έντονη ενυδάτωση και σύσφιξη.

• Βιταµίνη Α, βοηθά στον πολλαπλασιασµό των κυττάρων και έχει αντιγηραντική δράση.

• Βιταµίνη Ε, που προστατεύει την κυτταρική µεµβράνη.

• Μέταλλα και ιχνοστοιχεια που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρµατος.

Ένα βασικό ακόµα πλεονέκτηµα της µεσοθεραπείας είναι ό,τι οι βιταµίνες και το υαλουρονικό οξύ θα περάσουν κατευθείαν µέσα στο δέρµα, κάτι που δεν µπορούν να κάνουν ούτε οι πιο αποτελεσµατικές κρέµες προσώπου.

Τέλος, το καλύτερο έρχεται να προσθέσει, η αυτόλογη µεσοθεραπεία. Αυτόλογο, εννοούµε το υλικό από τον ίδιο τον µας τον οργανισµό. ∆ηλαδή γίνεται µια απλή αιµοληψία, παίρνοντας µια µικρή ποσότητα αίµατος.Το αίµα αυτό φυγοκεντρείται και διαχωρίζεται σε ερυθρά αιµοσφαίρια, πλάσµα, αιµοπετάλια και λευκά αιµοσφαίρια. Ένα µέρος από αυτό το υλικό χρησιµοποιείται ως υλικό µεσοθεραπείας. Αξιοποιούµε το ίδιο το πλάσµα µας και τους αυξητικούς παράγοντες των αιµοπεταλίων. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν τη δυνατότητα να ενεργοποιούν τα κύτταρα να αναγεννούνται και να παράγουν κολλαγόνο ουσία.

Η οµορφιά πηγάζει από µέσα µας!

Σκοπός της µεσοθεραπείας είναι η γρήγορη αντιγήρανση. Το δέρµα γίνεται πιο σφριγηλό, λαµπερό και η όψη του πιο υγιής και πιο νεανική!