URBAN.CULTURE.MAGAZINE

MeliSoula.gr: Ένα site που… στάζει μέλι! – της Στέλλας Ρουσσοπούλου

MeliSoula.gr: Ένα site που… στάζει μέλι! – της Στέλλας Ρουσσοπούλου

Είτε είναι χειμώνας, είτε είναι καλοκαίρι, είτε έχεις διάθεση είτε όχι, είτε δουλεύεις, είτε απλά κάθεσαι στον καναπέ σου, πάντα ένα γλυκάκι, ό,τι και αν είναι αυτό μπορεί να συνοδεύσει κάθε στιγμή της ζωής σου. Είναι και αυτές οι στιγμές που λες «Μπράβο στο ζαχαροπλάστη! Πώς το πετυχαίνει;».

Αυτό αναρωτηθήκαμε και εμείς: «Πώς γίνεται η Μελίνα να πετυχαίνει να είναι τόσο νόστιμα τα γλυκά της και μέσω του site της, αλλά κυρίως και στην πραγματικότητα;». Η Μελίνα Χατζηπαντελή, είναι μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής και «ζωγραφίζει» με τις συνταγές της στο MeliSoula.gr. Συνεντεύξεις, φωτογραφίες φαγητών, συνταγές, προτάσεις φαγητού και ό,τι άλλο σκεφτείς, μπορείς να τα βρεις με ένα κλικ στο MeliSoula.gr. Ένας εντυπωσιακός και λαχταριστός χώρος στο Διαδίκτυο με κύριο συστατικό την αγάπη της Μελίνας για τη ζαχαροπλαστική.

Είμαι σίγουρη, ότι ο καθένας μας θα ήθελε να έχει τη Μελίνα στο σπίτι του για να του μαγειρεύει. Με την παρακάτω συζήτηση, θα της ανοίξουμε την πόρτα μας και σας εγγυώμαι ότι θα μας περιπλανήσει σε όμορφα γευστικά μονοπάτια.

Η μαγειρική για σένα ήταν μία παρόρμηση των τελευταίων χρόνων ή είναι μια αγάπη που κρατάει χρόνια;

Έμαθα να μαγειρεύω από πολύ μικρή, βασικά μου έμαθε η μητέρα μου (ίσως και με το ζόρι), όπως σε κάθε κοριτσάκι, με σκοπό να γίνω καλή νοικοκυρά!

Ασχολείσαι με τη ζαχαροπλαστική και μόνο ή θα έλεγες ότι σε ενδιαφέρουν το ίδιο όλα τα είδη μαγειρικής;

Τώρα, πλέον, μόνο με την ζαχαροπλαστική αποκλειστικά, τα υπόλοιπα είδη μαγειρικής απολαμβάνω να τα γεύομαι!

Πώς ένα εντελώς προσωπικό σου χόμπι, όπως είναι η μαγειρική, αποφασίζεις να το κοινοποιείς καθημερινά σε έναν ωκεανό, όπως είναι αυτός του Διαδικτύου; Πριν από το Meli Soula, τις δημιουργίες σου απολάμβαναν μόνο δικοί σου άνθρωποι;

Είμαι απόφοιτος Πληροφορικής & Επικοινωνιών του ΤΕΙ Σερρών, κατά συνέπεια ήμουν εξοικειωμένη και φιλική με το διαδίκτυο και σαφώς ήταν εύκολη η πρόσβαση σε αυτό. Στην αρχή, πριν γίνει το MeliSoula, τις δημιουργίες-πειράματα τις δοκίμαζαν σχεδόν όλοι όσους γνώριζα. Έκανα γλυκά και τα μοίραζα-κερνούσα σε όλους, φίλους, γνωστούς, συγγενείς. Τώρα, φυσικά, με το MeliSoula, δίνω τις συνταγές, και τους προτρέπω να τα δημιουργήσουν μόνοι τους.

Περιέγραψε σε εμάς τους αναγνώστες, τι μπορούμε να βρούμε στο δικό σου site; Και επίσης σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα sites του είδους του;

Η σκέψη μου ξεκινώντας το site ήταν να προσφέρουμε κάποιες συνταγές, όχι αποκλειστικά δικές μου, με ένα πιο διασκεδαστικό και «οπτικά όμορφο» τρόπο. Στo MeliSoula.gr. δίνουμε μεγάλη προσοχή στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τις συνταγές. Επίσης, η επιμέλεια των κειμένων μας γίνεται, επίσης, με περίσσεια προσοχή, ώστε να μην είναι μια σκέτη συνταγή, ενώ στο site φιλοξενούμε συνταγές φίλων, μαγείρων, ζαχαροπλαστών και όποιου αγαπάει το καλό φαγητό! Συγχρόνως, δίνουμε πληροφορίες για εκδηλώσεις, σεμινάρια, ειδήσεις – νέα, αφιερώματα και πολλά άλλα από τον κόσμο της εγχώριας και παγκόσμιας γαστρονομίας. Βασικά στο Melisoula.gr μπορεί να βρει κανείς ότι αφορά το το γλυκό και το φαγητό.

Μπορεί η Meli Soula να αναλάβει μπουφέ για διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις;

Δυστυχώς όχι ακόμα, διότι το εργαστήριο μας δεν είναι έτοιμο. Άρα, δεν μπορούμε να αναλαμβάνουμε να κάνουμε γλυκά προς πώληση. Φυσικά, όμως, μπορούμε να συμβουλεύουμε τους διαδικτυακούς φίλους πώς μπορούν να οργανώσουν τον δικό τους ιδανικό μπουφέ για κάθε είδους εκδήλωση.

Θεωρείς ότι ειδίκευσή σου είναι τα cup cakes; Γενικότερα που νομίζεις ότι οφείλεται η έξαρση για αυτά τα κεκάκια που παρατηρείται σε ζαχαροπλαστεία και social media τα τελευταία χρόνια;

Νομίζω είναι μια μόδα που απλά εδώ στην Ελλάδα την μάθαμε τα τελευταία χρονιά. Είναι τόσο χαριτωμένα στην όψη και τόσο εύγευστα, που νομίζω, ότι κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί.

Από το πρώτο κιόλας “κλικ” στο Meli Soula, ο καθένας διαπιστώνει ότι πρόκειται για ένα διαδραστικό, αλλά και κάπως διασκεδαστικό site. Αυτό αποτέλεσε εξολοκλήρου ένα δικό σου μέλημα;

Δική μου ήταν η ιδέα, ή μάλλον καλύτερά το όνειρο, το οποίο βοήθησαν πολλοί για να γίνει πραγματικότητα. Και φίλοι και συνεργάτες, μα πάνω απ΄ όλους ο Superman μπαμπάς!

Νομίζω ότι είναι άξιο απορίας, πώς μπορείς να εργάζεσαι καθημερινά με τόνους σοκολάτας και ζαχαρωτών γύρω σου;

Είναι μια γλυκιά πραγματικότητα, που με βοηθάει να αφήνω το κάθε τι «πικρό», πίσω μου.

Έχεις κάποιο μυστικό σαν όλες τις μαγείρισσες που δεν αποκαλύπτεις σε κανέναν;

Μυστικό; Δεν νομίζω ότι κάποιος μάγειρας έχει ένα μυστικό για κάθε συνταγή του. Το μοναδικό μυστικό μου, πάντως, είναι η ΑΓΑΠΗ για αυτό που κάνω!

Είναι για εσένα η ζαχαροπλαστική ένα είδος ψυχοθεραπείας; Το γεγονός, ότι ασχολείσαι τόσο πολύ με μία τόσο “γλυκιά” τέχνη, έχει αντίκτυπο στη ζωή σου, σε σημείο που να “πασπαλίζεις” την καθημερινότητά σου με μεγάλες ποσότητες άχνης ζάχαρης;

Ακριβώς! Ξεκίνησα να κάνω γλυκά γιατί με χαλάρωνε και το διασκέδαζα, τώρα είναι η κινητήριος δύναμή μου!

*Η Στέλλα Ρουσσοπούλου είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
*Φωτογραφίες: Ζάχος Χασιώτης