URBAN.CULTURE.MAGAZINE

MASTER IN STYLE

MASTER IN STYLE

Η Μαρία Βασιλείου είναι η Παγκύπρια νικήτρια του παγκόσµιου διαγωνισµού Style Masters που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάµεσα σε άλλους καλλιτέχνες.

Μαρία ποια η πορεία σου µέχρι σήµερα; Σε ποιες σχολές έχεις φοιτήσει και τι σεµινάρια έχεις παρακολουθήσει;
Φοίτησα στη σχολή κοµµωτικής Queens way στη Λάρνακα. Τελειώνοντας τη σχολή, ξεκίνησα να δουλεύω στο κοµµωτήριο του πατέρα µου και ταυτόχρονα να εµπλουτίζω τις γνώσεις µου ακόµη περισσότερο παρακολουθώντας σεµινάρια προσωπολογίας, χρωµατολογίας, hair tattoο, διοίκησης επιχειρήσεων κ.α. Παρακολούθησα επίσης επαγγελµατικά µαθήµατα µακιγιάζ στην Κύπρο και µακιγιάζ µε αερογράφο και body painting στην Ελλάδα.

Πόσο καθοριστικό υπήρξε το επάγγελµα του πατέρα σου στην επιλογή του δικού σου επαγγέλµατος;
Από µικρή έβρισκα πολύ ενδιαφέρον το επάγγελµα του πατέρα µου. Μεγάλωσα µέσα στο κοµµωτήριο, έτσι µεγάλωσε και η αγάπη µου για την κοµµωτική. Το πρώτο µου κούρεµα, το είχα κάνει όταν ήµουν 7 χρονών. Κούρευα όλες µου τις κούκλες στο σπίτι και πάντα φανταζόµουν τον εαυτό µου ως κοµµώτρια. ∆εν ήταν δύσκολο για µένα να επιλέξω το επάγγελµα που θα ακολουθούσα, γιατί ήταν κάτι που πραγµατικά το ήθελα και αγαπούσα.

Τι σου αρέσει περισσότερο, το hairstyling ή το µακιγιάζ;
Η αλήθεια είναι ότι δεν µπορώ να επιλέξω ανάµεσα στα δύο. Αγαπώ και τα δύο εξίσου, ιδιαίτερα όταν γίνονται σε συνδυασµό. Με εξιτάρει το πώς µια γυναίκα µπορεί να αλλάζει πρόσωπα, φτιάχνοντας τα µαλλιά και το µακιγιάζ της. Μου αρέσει να παίρνω µια γυναίκα στα χέρια µου και να αναδεικνύω περισσότερο την οµορφιά της, ξεκινώντας από τα µαλλιά και τελειώνοντας µε το µακιγιάζ. Οπόταν δεν µπορώ να πω ότι µου αρέσει το ένα περισσότερο από το άλλο.

Από τι καθορίζονται οι µόδες στα µαλλιά και στο µακιγιάζ;
Οι µόδες καθορίζονται κυρίως από τις κολεξιόν που κυκλοφορούν κάθε σεζόν. Πέραν τούτου, δεν µπορούν όλοι οι άνθρωποι να ακολουθήσουν τη µόδα, γι’αυτό και πρέπει ο κοµµωτής ή ο µακιγιέρ να προσαρµόσουν τη µόδα στα µέτρα του κάθε πελάτη, µε βάση τα χαρακτηριστικά του προσώπου, το στυλ και την ηλικία του.

Ποιο είναι το πιο περίεργο κούρεµα που σου έχουν ζητήσει;
Προσωπικά δε θεωρώ κανένα κούρεµα περίεργο. Όλα έχουν την ιδιαιτερότητά τους, φτάνει το άτοµο που σου ζητά ένα συγκεκριµένο στυλ, να µπορεί να το υποστηρίξει και να το αναδείξει.

Σε ποιο κοινό απευθύνεσαι;
Ως νέα θεωρώ ότι ελκύω περισσότερο άτοµα νεαρής ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά, επειδή η κοµµωτική δεν έχει όρια, και στον κάθε άνθρωπο µπορείς να δηµιουργήσεις µοναδικά και ιδιαίτερα στυλ, απολαµβάνω να εξυπηρετώ οποιονδήποτε πελάτη ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Ποια θεωρείς τη µεγαλύτερη επιτυχία της δουλειάς σου και γιατί;
Για µένα η µεγαλύτερη επιτυχία είναι το αποτέλεσµα. Το πιο σηµαντικό είναι ο πελάτης να φύγει ευχαριστηµένος. Να νιώσει ότι είχε µια µοναδική εµπειρία στα χέρια σου και να µπορείς να του φτιάξεις τη διάθεση µόνο και µόνο που θα του αλλάξεις το στυλ.

Πώς λαµβάνει κάποιος συµµετοχή στον παγκόσµιο διαγωνισµό Style masters;
Για να λάβει ένας κοµµωτής µέρος στο διαγωνισµό Style Masters, πρέπει πρώτα να προµηθευτεί και να γνωρίζει τα προϊόντα Style Masters, γιατί στα χτενίσµατα του διαγωνισµού πρέπει υποχρεωτικά να χρησιµοποιούνται τα συγκεκριµένα προϊόντα. Βέβαια η επιλογή της κατάλληλης οµάδας ατόµων, που θα συνεργαστούν για να φτάσουν στο καλύτερο αποτέλεσµα είναι πολύ σηµαντική. Ένας έµπειρος φωτογράφος είναι ένα από τα σηµαντικότερα κλειδιά, για να φτάσεις στην επιτυχία, γι’ αυτό επ’ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον φωτογράφο Γιώργο Αθανασίου (click art photography) για τη συνεργασία µας, γιατί θεωρώ ότι το βραβείο που πήρα εν µέρει ανήκει και σ’ αυτόν.

Τι πιστεύεις είναι αυτό που τους έκανε να ξεχωρίσουν τη δική σου δηµιουργία;
Πότε δεν ξέρεις µε ποια κριτήρια επιλέγει ο κάθε κριτής. Σίγουρα πρέπει η δηµιουργία σου να είναι ξεχωριστή, µοναδική και υψηλού επιπέδου για να την ξεχωρίσουν. Από εκεί και πέρα νοµίζω είναι και λίγο θέµα τύχης.

Ποια ήταν τα συναισθήµατά σου;
Όταν µου ανακοίνωσαν το αποτέλεσµα, ήµουν πολύ χαρούµενη γιατί ένιωσα να ανταµείβονται οι κόποι µου. Όταν στο ξεκίνηµα της καριέρας σου παίρνεις ένα τέτοιο τίτλο, είναι σαν να ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσεις παρακάτω. Νιώθεις ότι µπορείς να φτάσεις όλο και πιο ψηλά. Χρειάζεται, βέβαια, να θυσιάσεις πολύ από το χρόνο σου, να δουλέψεις σκληρά και να χρησιµοποιήσεις όλη σου τη φαντασία, για να δηµιουργήσεις στυλ µοναδικά και αυθεντικά.

Επόµενοι σου στόχοι;
Σίγουρα η προσωπική ανέλιξη είναι ο πρώτος µου στόχος. Θα συνεχίσω να λαµβάνω µέρος σε διαγωνισµούς, γιατί οι εµπειρίες είναι αυτές που σε κάνουν να βάζεις τον πήχη πιο ψηλά κάθε φορά και να ανταγωνίζεσαι πρώτα τον ίδιο σου τον εαυτό. Τα σεµινάρια πάντα µε βοηθούν να εµπλουτίζω τις γνώσεις µου, γι’ αυτό µέσα από τις εµπειρίες και τις γνώσεις θέλω να ολοκληρωθώ σαν καλλιτέχνης.