URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Κοτσιηνοχώρκα Beach!!! – Της Ζαφείρως Αναστασίου

Κοτσιηνοχώρκα Beach!!! – Της Ζαφείρως Αναστασίου

Επειδή τώρα το καλοκαίρι οι πλείστοι κάτοικοι των Κοκκινοχωρίων εργάζονται στα τουριστικά προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τουρίστες απ’ όλα τα σηµεία του πλανήτη, αποφασίσαµε να γράψουµε ένα άρθρο προς τιµήν των ανθρώπων που βλέπουν, ακούν και ανέχονται σχεδόν τα πάντα την καλοκαιρινή περίοδο. Μετά από ελάχιστη σκέψη, σας παρουσιάζουµε τις 10+1 τουριστικές εντολές του Κοκκινοχωριάτη (και Κοκκινοχωριάτισσας εννοείται!!!)

Αγαπητέ τουρίστα,

1. Ου πηγαίνεις τζαι έρκεσαι ούλη µέρα! Ξέρουµε ότι είσαι «αθκιασερός» αλλά δεν είναι ανάγκη να πηγαινο-έρχεσαι 15 φορές την ηµέρα. ∆ύο φορές είναι υπεραρκετές, so please καλύτερα κάτσε στην πισίνα σου φορώντας τα µπρατσάκια σου και πίνοντας µοχίτο ή έστω ένα vimtο.

2. Ου καρτεράς να µιλούµε κάθε γλώσσα που υπάρχει στον πλανήτη. Εκτός του ότι µιλούµε την αρχαιότερη γλώσσα του κόσµου, άπταιστα λιοπετρίτικα και µοναδικά Greek-English είναι άδικο να µας ζητάτε να µαθαίνουµε εµείς τη γλώσσα σας τη στιγµή που εσείς έρκεστε τζαι βρίσκετε µας! Αν τύχει να έρθουµε στη Μόσχα ένα “nta-spaciba-pazialousta” να το µάθουµε, okay.

3. Ου κατηγορείς το φραπέ µας! Please ΜΗΝ κατηγορείς το φραπέ µας ότι τάχα µου ένεν καλό τζαι ότι στη «χώρα» εν καλύτερο. Το φραπέ που πίνεις χτυπήθηκε µε πολλή Κοκκινοχωριάτικη αγάπη, µε το κοκκινοχωριάτικο µιξερούδι µας (το οποίο παίρνουµε και στο περβόλι). Στην πρωτεύουσα δηλαδή εν άλλη µάρκα το νέσκαφε-γάλα-ζάχαρη-παγάκια-καλαµάκια τζαι φκένει καλύτερο;

4. Τίµα το κουπούι µε τα tips!!! Please άφηνε κανένα καλό φιλοδώρηµα δηλαδή τουλάχιστον 0,50 σεντς και άνω (κατανοούµε ότι έχει κρίση). Τα χαρτονοµίσµατα των 50, 100, 200 και 500 ευρώ εάν σου περισσεύουν είναι επίσης δεκτά! Σε περιπτώσεις που δεν κρατείς ψιλά δεχόµαστε και κάρτες και επιταγές (όχι ακάλυπτες!).

5. Τίµα το ωράριο! Όταν λέµε ότι κλείνουµε στις 8, 10, 11 εννοούµε το! Και όχι, απαγορεύεται να έρθεις 8:01, 10:01, 11:01 γιατί τάχα µου κάτι εξίασες. ΜΗΝ περιµένεις να σε λυπηθούµε παρόλο που µας κοιτάζεις µε εκείνο το βλέµµα κουταβιού λαµπραντορ γιατί και εµείς θέλουµε να πάµε σπίτι, να κάµουµε µπάνιο και να πάµε πλατεία (αν δεν ποτζοιµηθούµε πας το καναπέ εννοείται!!).

6. Ου κυκλοφορείς µε το µαγιό και µαυρισµένος µες στη µούρη µας! Μην περιφέρεστε µε τα µαγιό και µε εγκαύµατα τα οποία αποκτήσατε πλώνωντας στο Nissi Beach ή στην παραλία Αγίας Θέκλης… Κατανοήστε ότι και εµείς θέλουµε να πάµε θάλασσα ή έστω τζιαµέ στον ποταµό του Λιοπετριού…

7. Ου είσαι αγενής! ∆εν µε κόφτει εάν σου ανήκει ο µισός Στρόβολος ή τα 2/3 της Μόσχας, οφείλεις πάνω από όλα να είσαι ευγενικός, όπως τους περβολάριες, τους χτιστάες και το φίλο µου τον κρεοπώλη Πινανά (κ. Αντρέα είσαι ο καθηγητής της κοτολέτας!).

8. Ου περιµένεις να πελλοδείχνουµε (τουλάχιστον 24/7)! Please ΜΗΝ έχεις απαίτηση να είµαστε πάντα µες στην τρελή χαρά ωσάν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Είπαµε αρέσκει µας το κλίµα και ότι ζούµε δυο πατηµασιές δίπλα που τη θάλασσα, όµως υπάρχουν µέρες που έχουµε και εµείς τις µαύρες µας. ∆εν είµαστε παταριούες της Duracell.

9. Ου κάνεις ηλίθιες ερωτήσεις! Please ΜΗΝ µας κάνετε ηλίθιες ερωτήσεις όπως για παράδειγµα: Ποια προφυλαχτικά είναι τα πιο καλά ή τι υπάρχει στο “φεστιβάλ Φράουλας”; (κεράσια και χρυσόµηλα προφανώς!).

10. Ου ask for verese. Please ΜΗΝ µας ζητάτε βερεσιέ και σταµατήστε να µας λέτε “Cyprus is very expensive” because we live in Cyprus και το γνωρίζουµε πολύ καλά αυτό.

11. Τίµα την καµαριέρα σου και το γκαρσόνι σου! Αν θέλετε, µπορείτε να µας κάµετε δώρο το βραχιόλι σας – που σας είπαµε 4 φορές ότι εν πολλά ωραίο, αλλά παίζετε πελλό – ή να µας κεράσετε µια Somersby αφού πιάνετε τες µε την κάσια ή να µας παραχωρήσετε για καµιά εβδοµάδα το εξοχικό σας στον Πρωταρά – γιατί ο έχων δύο εξοχικά (το 2ο στην Πέγεια) παραχωρεί το ένα.

ΥΣ. Αφιερωµένο στη Φλώρα µου και στη Μάρω µου. Κορούες υποµονή, καλοκαίρι είναι θα περάσει…