URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Κερδίζει έδαφος η Κύπρος στον γαμήλιο τουρισμό!

Μία πλατφόρμα που κλέβει τις εντυπώσεις!

Κερδίζει έδαφος η Κύπρος στον γαμήλιο τουρισμό!

Ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένα φαινόμενο που άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές στις μέρες μας, αφού ζευγάρια από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν σε ονειρεμένες τοποθεσίες, προσδοκώντας να κάνουν αυτή τη μέρα όσο πιο ξεχωριστή γίνεται! Και τι πιο ωραίο από το να αλλάζεις παραστάσεις, διαλέγοντας μια άλλη χώρα η οποία μπορεί να σου προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις;

Δεν αποτελεί καθόλου έκπληξη λοιπόν που η Κύπρος κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά του γαμήλιου τουρισμού. Ο πολιτισμός, η κουλτούρα, η φιλοξενία των ανθρώπων και φυσικά ο ήλιος και η θάλασσα είναι παράγοντες που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί – ιδιαίτερα αν ζει σε μια χώρα που λόγω καιρού, ο γάμος σε εξωτερικό χώρο είναι απλά ένα άπιαστο όνειρο! Μόνο στην Αγία Νάπα, τελούνται περίπου 1.300 – 1.500 πολιτικοί γάμοι ετησίως, που φέρνουν στον Δήμο περίπου 700 χιλιάδες ευρώ. Επομένως, η αγορά γαμήλιου τουρισμού έχει τεράστιες προοπτικές και μπορεί να προσφέρει στο νησί μας σημαντικά έσοδα εάν προωθηθεί σωστά.

Αυτό ακριβώς κάνει το BookYourWeddingDay.com, η πρώτη και μοναδική διεθνής διαδικτυακή πλατφόρμα κράτησης ημερομηνίας για διοργάνωση πολιτικού γάμου, που αναμένεται να διευκολύνει τις μέχρι τώρα διαδικασίες και να φέρει σημαντικά έσοδα στην Κύπρο. Ο μεγάλος χρόνος αναμονής για επικύρωση ημερομηνίας γάμου που ίσχυε μέχρι τώρα καθώς και η μεγάλη γραφειοκρατία που ίσχυε σε όλες τις χώρες, αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα για τα ζευγάρια που ήθελαν να παντρευτούν στο εξωτερικό. Η λύση ξεκινά λοιπόν από την Κύπρο και την Ελλάδα, αφού μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας, η διαθεσιμότητα των χώρων γαμήλιων τελετών και των ξενοδοχείων εμφανίζεται στους χρήστες σε πραγματικό χρόνο, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να κάνουν την κράτηση τους εύκολα και γρήγορα. Ήδη ξεκίνησε η προώθηση και η ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου για την πλατφόρμα, μια αγορά πολύ σημαντική για το νησί μας, αφού ένας στους δύο Βρετανούς που επιλέγει να παντρευτεί στο εξωτερικό επιλέγει την Κύπρο για να το κάνει. Στους επόμενους μήνες, η καμπάνια ενημέρωσης θα συνεχίσει με Ρωσία, Λίβανο, Ισραήλ.

bookyourweddingday-com_

Οι περισσότεροι Δήμοι της Κύπρου και της Ελλάδας συμμετέχουν σε αυτή την μοναδική υπηρεσία. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Δήμος της Αγίας Νάπας και Σωτήρας προσδοκώντας  να αναπτύξουν την αγορά τουρισμού βοηθώντας παράλληλα και τα ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου να αυξήσουν τις πληρότητες τους καθώς και τις διάφορες επιχειρήσεις της περιοχής να αυξήσουν τα έσοδα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος της Αγίας Νάπας ήταν από τους πρώτους που αγκάλιασαν την πλατφόρμα και πίστεψαν στις δυνατότητές της. Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Καρούζος, δήλωσε μάλιστα ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που θα βελτιώσει και θα αυξήσει τον γαμήλιο τουρισμό της Κύπρου. Επιπρόσθετα, η αυτοματοποιημένη διαδικασία εξοικονομεί από τους λειτουργούς του δήμου πολύτιμο χρόνο, είναι πιο πρακτική, τους δίνει σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά παρέχοντάς τους παράλληλα και δικλείδες ασφαλείας. Η πλατφόρμα παραχωρείται στους Δήμους, τα ξενοδοχεία, τους τουριστικούς πράκτορες και τους διοργανωτές γάμων εντελώς δωρεάν.

Κι αν όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η διοργάνωση γάμου δεν αποτελεί εξαίρεση αφού ο κάθε γάμος ξεκινά με την επικύρωση ημερομηνίας. Αυτή η διευκόλυνση, αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των ζευγαριών που θέλουν να παντρευτούν στο νησί μας, απολαμβάνοντας όλα αυτά που έχει να τους προσφέρει: ονειρικές τοποθεσίες,  πολυτελές ξενοδοχεία, γαστρονομικές απολαύσεις και ατελείωτη διασκέδαση!  

bookyourweddingday-com_