URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Είσαι και πολύ “σοβαρό” άτομο να πούμε… Της Ζαφείρως Αναστασίου

Είσαι και πολύ “σοβαρό” άτομο να πούμε… Της Ζαφείρως Αναστασίου

Άραγε θα σοβαρευτείς ποτέ σου; Όχι;;; Και πολύ καλά κάνεις! Να μερικά στοιχεία που δείχνουν πως όσα κεράκια και να σβήσεις στην τούρτα η λέξη σοβαρότητα δεν πρόκειται να προστεθεί στο δικό σου λεξικό.

 • Πας ακόμη τη βόλτα σου στην πλατεία της Αγίας Νάπας και χορεύεις R’n’B. Εκεί που βρίσκεται ο πιο παρεξηγημένος κόσμος αλλά κανείς δε σε παρεξηγεί (γιατί είναι όλοι υπερβολικά στρακότο για να ασχοληθούν μαζί σου).
 • Τρως συνήθως Happy Meal στα McDonalds γιατί σου αρέσουν τα δώρα. Και το ότι παίρνεις φούσκα!
 • Ενθουσιάζεσαι κάθε φορά που τρώεις kinder surprise. Όχι τόσο για το αυγό αλλά για το δώρο (Μα να μεν έβρω μια φορά Στρουμφάκι. Αδικία!)
 • Όταν πας πάρκο για να πάρεις τα μωρά (αρφοτεχνούθκια, βαφτιστήρια, τα μωρά των φίλων σου) κάμεις παραπάνω χαρά από ότι εκείνα. Παρόλο που όταν σε δουν οι γνωστοί σου λες τη γνωστή δικαιολογία «Εκλαίαν τα μωρά τζαι εθέλαν να έρτουμε πάρκο. Εν τα κάμαμε καλά». Σημείωση: Τα μωρά συνεχίζουν να κλαίνε και μετά τη βόλτα στο πάρκο μιας και εσύ δεν κατέβαινες από τα παιχνίδια για να παίξουν λίγο και εκείνα τα φτωχά.
 • Κάθεσαι και βλέπεις ακόμη κινούμενα σχέδια. Όταν μπαίνει κάποιος στο δωμάτιο και σου ζητά να αλλάξεις κανάλι δηλώνεις πως δεν έχει τίποτα άλλο να δείτε, ενώ στην πραγματικότητα θέλεις να δεις αν θα πιάσει ο Tom τζίντον ευλογημένον τον Jerry.
 • Η πετσέτα της θάλασσας που παίρνεις μαζί σου το καλοκαίρι έχει πάνω τη Hello Kitty ή το Bob σφουγγαράκη μαζί με τον Πάτρικ (sorry Αντιγόνη) ή το Τweety ή τα cars ή τα στρουμφάκια με ή χωρίς το Δρακουμέλ ή τη Barbie Ραπουνζέλ.
 • Την περίοδο του Πάσχα κατεβαίνεις περίπτερο να πιάσεις ένα καφέ και καταλήγεις να αγοράζεις και 15 κουτιά φωτοβολίδες «τάχα» για τα μωρά.
 • Στην Ανάσταση αρνείσαι πεισματικά να συμβιβαστείς με την απλή, σκέτη-νέττη λαμπάδα που πουλάνε εκεί στο πατάρι της εκκλησίας. Αγοράζεις μια με φτερά και πούπουλα, κοτοπουλάκια, παπαρούνες και κρινάκια, φούξια και λαχανί κορδέλες, glitter και ένα στρουμφάκι που ήβρες μες το kinder surprise το οποίο αποφάσισες να κολλήσεις με τη UHU τελευταία στιγμή έτσι για να κάμεις εντύπωση βρε αδερφέ.
 • Ενθουσιάστηκες περισσότερο με την ιδέα της Disneyland στην Κύπρο παρά με τα καζίνα.
 • Πάεις ακόμη πανηγύρια και η έννοια σου είναι να σιγουρευτείς πως πουλούν μπαμπάτζι (μαλλί της γριάς) και λουκουμάδες (και σιάμιση εννοείται) και μετά να πάεις να προσκυνήσεις (ένοχη).
 • Όταν ανάβουν τα κεράκια 127 φορές γιατί πρέπει να τα σβήσουν όλα τα μωρά στο τραπέζι θέλεις και εσύ (ανησυχητικό μπορώ να πω).
 • Κατεβαίνεις περίπτερο γιατί ως «σοβαρό άτομο» θέλεις να αγοράσεις εφημερίδα για να ενημερωθείς για τα νέα του τόπου σου και τελικά αγοράζεις σοκολάτες, τσιπς, γλυφιντζούρια, τσίχλες, κρουασάν, τυχερή σακούλα, παίχτες, κουφετούες για το λαιμό, κουφετούες όχι για το λαιμό και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει. Εν τω μεταξύ ξεχνάς να αγοράσεις εφημερίδα.
 • Αρνείσαι πεισματικά να αλλάξεις το πρωινό σου σε καφέ και τοστ, και κάθε πρωί που ξυπνάς τρώεις κόφλειξ (του τίγρη, κουπούες του αρκούδου και τα άλλα του πίθηκου) μέσα στο μπολ που είχες που το λύκειο το οποίο έχει πάνω το Μόγλη με το Μπαλού. (Ο τελευταίος παρέας σου που σου είπε «Ε, κόψε τα κόφλειξ» έκαμες να του μιλήσεις 1 μήνα)
 • Που σε έβρουν που σε χάσουν 4-5 φορές το μήνα βρίσκεις μια δικαιολογία να πάεις Jumbo. Όταν σε βλέπει κάποιος γνωστός μπροστά από τα λέγκο λες «Ου μα ενεν δαμέ τα κουζινικά;» (Όχι αγαπημένη τα ποτήρια του καφέ δε βρίσκονται δίπλα στη Μονόπολη!)
 • Εκτός του ότι ξέρεις απ’ έξω όλα τα τραγούδια των ζουζουνιών (είμαι μια γκαμήλα, ο παπαγάλος, σκαντζόχοιρος κτλ…) έχεις αγοράσει και το CD.
 • Πάεις βιβλιοπωλείο για να αγοράσεις το τελευταίο Best Seller της Λένας Μαντά (π.χ. Όσο αντέχει η ψυχή) και καταλήγεις να αγοράζεις τη Χιονάτη και τους 7 νάνους (επίσης ένοχη)
 • Την περίοδο των Χριστουγέννων βάζεις ως ringtone το Ρούντολφ το ελαφάκι. Όποιος σε κοιτάζει περίεργα λες πως εν για να μπεις στο κλίμα τάχα, ενώ στην πραγματικότητα έψαχνες το όλη νύχτα μες το Youtube  για να το κατεβάσεις…

ΥΣ. Αφιερωμένο σε όλα τα «σοβαρά» άτομα εκεί έξω, αλλά κυρίως στις αδερφές μου Μαρία & Διαμάντω με τις οποίες πάντα κάνουμε πολύ «σοβαρά» πράγματα…Love you girls…