URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Γιατί να γίνεις εθελοντής; – της Μαριάννας Λαζάρου

Γιατί να γίνεις εθελοντής; – της Μαριάννας Λαζάρου

Ο εθελοντισμός μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλές κοινωνικές ανάγκες και αυτό είναι κάτι που  αναγνωρίζεται σχεδόν από όλους σήμερα. Ωστόσο, η Κύπρος και η Ελλάδα καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις στην εθελοντική κινητοποίηση, τη στιγμή που το “τρόπαιο” στην κατηγορία σηκώνουν πανηγυρικά χώρες όπως η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, καθώς πάνω από το 40% των πολιτών συμμετέχουν σε κάποια μορφή εθελοντικής εργασίας.

Θέλοντας να ανακαλύψω ποια είναι τα κίνητρα που εμπνέουν άλλους Ευρωπαίους συμπολίτες μας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προωθήσουν ενδιαφέρουσες αφιλοκερδείς πρωτοβουλίες, αποφάσισα να παρακολουθήσω το ευρωπαϊκό πρόγραμμα κατάρτισης “The Power of Volunteering- Η δύναμη του Εθελοντισμού”. Έπειτα από παραμονή επτά ημερών στον πανέμορφο ξενώνα Kapraluv Mlyn στην πόλη Brno της Τσεχίας και συνεχή συνεργασία με νέους από συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, κατανόησα ότι οι στόχοι και τα οφέλη του εθελοντισμού παρουσιάζονται αρκετά μονόπλευρα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται στερεότυπα που ίσως αποθαρρύνουν τον κόσμο από την ανάληψη δράσης.

Συγκεκριμένα, ενώ η κοινωνική διάσταση της εθελοντικής εργασίας εξαίρεται επανειλημμένως, η ατομική της διάσταση, δηλαδή τα οφέλη που αποκομίζει ο εθελοντής ως ξεχωριστή οντότητα από αυτήν, συχνά υποτιμάται και σίγουρα δεν προωθείται επαρκώς. Κάθε νέος που εμπλέκεται σε κάποιο είδος κοινωφελούς εργασίας εξελίσσεται ως προσωπικότητα και αποκτά δεξιότητες που τον φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στη χάραξη μίας επιτυχημένης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Αναλυτικά, μέσα από παιχνίδια ρόλων και διάφορα workshops, φάνηκε πως η εθελοντική δράση καθιστά κάποιον πιο ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας, καθώς:

Αποκτά οργανωτικές δεξιότητες. Ανεξάρτητα από το αντικείμενο του εγχειρήματος, όλοι όσοι συμμετέχουν εθελοντικά σε αυτό θα κληθούν κάποια στιγμή να οργανώσουν ένα workshop, μία ημερίδα ή έστω, μία ολιγόλεπτη παρουσίαση, ώστε να το προωθήσουν. Η ικανότητα να εργάζεται κάποιος εντός μίας ομάδας και να επιτυγχάνει ομαλή ροή των δραστηριοτήτων σε ένα αυστηρά καθορισμένο χρονικό πλαίσιο αποτελούν δεξιότητες που εκτιμώνται ιδιαίτερα στους υποψηφίους εργαζομένους.

Αφυπνίζεται ο ηγέτης μέσα του. Ο δρόμος προς την υλοποίηση μεγαλόπνοων σχεδίων είναι στρωμένος με δυσκολίες και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα που στηρίζονται σε εθελοντές. Όταν όλοι γύρω δείχνουν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, υπάρχει πάντα εκείνος που φροντίζει να υπενθυμίσει ποιος είναι ο τελικός στόχος και προσφέρει εκ νέου κίνητρα στους εθελοντές για να συνεχίσουν να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του. Τέτοια άτομα- παρακινητές είναι πολύτιμα, ιδιαίτερα στις νεοφυείς επιχειρήσεις, όπου οι δυσκολίες και τα ρίσκα είναι περισσότερα.

Ξέρει ότι ένας στόχος δεν επιτυγχάνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Αντίθετα, γνωρίζει ότι πρέπει να τον διαμελίσει νοητά σε μικρότερα κομμάτια- στάδια και να ολοκληρώνει ένα βήμα τη φορά. Διαφορετικά, ο στόχος μοιάζει απειλητικός και καταλήγει ανεκπλήρωτος.

Προωθεί τον εαυτό του αποτελεσματικά.Οι εθελοντικές πρωτοβουλίες έχουν ανάγκη να υποστηριχθούν τόσο από επιχειρήσεις όσο και από καθημερινούς πολίτες. Η προσέγγιση, ωστόσο, διαφέρει πολύ ανάμεσα σε αυτά τα δύο και αυτό ένας εθελοντής το γνωρίζει πολύ καλά, ώστε να ελίσσεται και να προσαρμόζει τις τεχνικές πειθούς του αναλόγως. Η παραπάνω κατάσταση αποτελεί την ιδανική προσομοίωση εργασιακού περιβάλλοντος. Είτε προσπαθεί κανείς να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον καταλληλότερο για μια θέση εργασίας είτε να πείσει για τη χρησιμότητα ενός προϊόντος, το σίγουρο είναι ότι πρέπει να οργανώνει τα επιχειρήματά του με βάση το προφίλ του ανθρώπου που βρίσκεται απέναντί του.

Το 2014 το ποσοστό των ανέργων μεταξύ 15 και 25 ετών στα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφτασε το 22,2%. Παρ’ όλο που οι νέοι Ευρωπαίοι διαθέτουν υψηλότερη μόρφωση απ’ ό,τι στο παρελθόν κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως η “γενιά των ανέργων”. Ο εθελοντισμός, συνεπώς, μπορεί να αποτελέσει μία δίοδο απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας  συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ισχυρότερων χαρακτήρων και προετοιμάζοντας για τις πραγματικές προκλήσεις του εργασιακού βίου.

Despite the fact that the social impact of volunteering is highly estimated in these days, Greek and Cypriot citizens do not seem very interested in participating in any volunteering work according to  relevant European surveys. As a result, I decided to travel to Czech Republic and attend the training course “The Power of Volunteering”, which took place in the beautiful venue “Kapraluv Mlyn” close to the city of Brno. After having spent a week there, I realized that volunteering work render someone more qualified to get a job. In order to promote and accomplish their projects, volunteers need develop their organizational and leading skills. This entails that volunteers have to break their goals into small pieces so as not be intimidated and learn how to adapt their argumentation based on the audience they are addressed to. So, when trying to inspire people to become volunteers, we should include in the conversation the personal benefits and the individual growth one can acquire through contributing voluntarily to a project. Volunteering offers professional experience, which is very important, especially today, with the youth unemployment rates reaching the highest they have ever been.

Πηγές:
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Unemployment_statistics
http://ec.europa.eu/citizenship/pdf/doc1018_en.pdf

Μαριάννα Λαζάρου είναι φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.