URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Δίνει ζωή στα έπιπλά σας

Εδώ και 50 χρόνια!

Δίνει ζωή στα έπιπλά σας

Ο Σώτος Φιλίππου είναι απόδειξη πως τα άτοµα Τρίτης Ηλικίας δεν αποτελούν τον… πιο αδύναµο κρίκο, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν. Τα άτοµα αυτά είναι εδώ, είναι άνθρωποι ενεργοί, δραστήριοι, διψούν για ζωή και χωρίς αµφιβολία κάνουν τον κόσµο µας καλύτερο.

Σήµερα, σε ηλικία 65 χρονών έχει την ανάγκη να είναι χρήσιµος, αγαπητός και ένα από τα γρανάζια της µηχανής, που λέγεται ζωή. Καθηµερινώς κάνει ποδήλατο, ακούει τέρµα µουσική, κολυµπά ανεξαρτήτως εποχής, παίζει ρακέτες και απολαµβάνει κάθε στιγµή της ζωής του. Επίσης, διατηρεί το εργαστήρι ταπετσαρίας που έχει στη ∆ερύνεια, το οποίο αρνείται να αφήσει, και εκεί περνά και τις περισσότερες ώρες της ηµέρας του, παραδίδοντας εκπληκτικά και υψηλής ποιότητας αποτελέσµατα.

Η ταπετσαρία επίπλου, όπως µας εξοµολογείται, ήταν η πρώτη δουλειά που έµαθε και παρέµεινε προσηλωµένος σ’ αυτήν όλη του τη ζωή. «Ως ταπετσάρης ξεκίνησα µόλις βγήκα από το ∆ηµοτικό στο Βαρώσι. Για να είµαι ειλικρινής ήθελα να πάω στο καφενείο που είχε ο πατέρας µου και να δουλέψω εκεί, η µητέρα µου όµως είχε άλλα σχέδια. Ήθελε να πάω µε τον θείο µου, που ήταν ταπετσάρης, να µάθω την τέχνη. Έτσι και έγινε. ∆ούλεψα µαζί του στο Βαρώσι µέχρι την εισβολή. Μετά την εισβολή άνοιξα το δικό µου εργαστήρι στη ∆ερύνεια, στο οποίο παραµένω µέχρι σήµερα».

Πενήντα χρόνια µετά µε τεχνογνωσία, πολύχρονη εµπειρία, πολλή αγάπη και µεράκι, εξυπηρετεί όλη την Κύπρο, πετυχαίνοντας κοµψά και λειτουργικά αποτελέσµατα. Επιλέξτε την ταπετσαρία που επιθυµείτε για τα έπιπλά σας και ο κύριος Σώτος θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Χρησιµοποιώντας τα καλύτερα εργαλεία και υλικά διορθώνει το αγαπηµένο σας έπιπλο στα µέτρα και χρώµατα που επιθυµείτε.

Στην ερώτησή µας αν ποτέ του ζητήθηκε κάτι παράλογο απαντά: «Ο κόσµος είναι απλός. Θέλει να του διορθώσω τις πολυθρόνες, τους καναπέδες, τις καρέκλες και πάντα είναι απόλυτα ικανοποιηµένος. Το πιστεύω αυτό γιατί πάντα µε συστήνουν σε φίλους και γνωστούς τους, οι οποίοι µε τη σειρά τους έρχονται σε µένα για επιδιόρθωση. Βλέπετε, η ταπετσαρία επίπλου είναι το βασικό πεδίο που απαιτείται, ώστε το έπιπλο να αποκτήσει την αίγλη, που κάποτε σας έπεισε να το αποκτήσετε για πρώτη φορά! Αυτό βέβαια, που δεν γνωρίζει σήµερα ο κόσµος είναι πως είτε πρόκειται για καινούρια έπιπλα είτε για παλιότερα, στο εργαστήρι µου κάποιος θα βρει προτάσεις και λύσεις για να αποκτήσει αυτό που ταιριάζει στο δικό του περιβάλλον και στην καλύτερη ποιότητα».

Η φήµη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Κύπρο. Ο ίδιος αναλαµβάνει να πάρει, να διορθώσει και να επιστρέψει το έπιπλο που θα του ζητηθεί για επιδιόρθωση. Αντιµετωπίζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά γιατί πιστεύει ότι κάθε έπιπλο έχει τη δική του προσωπικότητα. «Κάθε έπιπλο έχει κάτι να µας πει κι εγώ φροντίζω να το ακούω. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνω να δίνω στο έπιπλο τη φροντίδα που του αξίζει».

Όταν βλέπεις τον κύριο Σώτο, τον καµαρώνεις, ίσως και να τον ζηλεύεις λίγο. Έχει την ενέργεια που θα ήθελες να έχεις και ένα χαµόγελο ζωγραφισµένο πάντα στα χείλη του. Για όλη την πορεία, την ενέργεια και χαρά που έχει στη ζωή του, όπως µας λέει, ευθύνεται η σύζυγός του Τασούλα, την οποία και ευχαριστεί θερµά. Χωρίς αυτήν, όπως µας λέει, δεν θα ήταν ο ίδιος, γι’ αυτό και την ευχαριστεί για τη στήριξη και τη βοήθειά της.