URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Διακοπές τον Χειμώνα; – της Στέλλας Ρουσσοπούλου

Διακοπές τον Χειμώνα; – της Στέλλας Ρουσσοπούλου

Βλέποντας το video clip από το πολύ γνωστό και πολυακουσμένο “Last Christmas”, σκέφτομαι ότι και ο χειμώνας ενδείκνυται για διακοπές. Στο video clip, τα πρόσωπα που κυριαρχούν είναι μια παρέα ανδρών και γυναικών, που περνούν μαζί τις Γιορτές σε ένα σπίτι πάνω σε ένα χιονισμένο βουνό. Χριστουγεννιάτικη διάθεση, στολίδια, δώρα, παιχνίδια στο χιόνι, ερωτικές περιπτύξεις και όλα αυτά υπό την ηχητική υπόκρουση του αγαπημένου μας τραγουδιού των Wham. Παρακάτω, λοιπόν, παρατίθενται ορισμένοι λόγοι, που είμαι σίγουρη ότι θα σε ωθήσουν να προγραμματίσεις, το συντομότερο δυνατό, μια χειμερινή απόδραση με την παρέα ή ακόμη,την οικογένειά σου.

Αρχικά, μπορεί οι αναμνήσεις του καλοκαιριού να είναι ακόμη ζωντανές, αλλά μπορείς να περιμένεις μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να πας διακοπές; Σκέψου ότι υπολείπονται τουλάχιστον 7 μήνες για το καλοκαίρι! Γι’ αυτό, λοιπόν, προτείνονται οι χειμερινές διακοπές, που χωρίς αμφιβολία θα σε ενθουσιάσουν, και θα γίνουν θεσμός για σένα και την παρέα σου!

Αν μένεις σε μέρος, όπου χιονίζει μία φορά στα πέντε χρόνια, μια απόδραση σε ένα γεμάτο χιόνι βουνό, όπου θα χιονίζει αδιάκοπα, είναι η λύση για να χορτάσεις το χιόνι, που είμαι σίγουρη ότι αποζητάς κάθε χειμώνα.

Έτσι, ψάξε με την παρέα σου για το κατάλληλο μέρος, χωρίς να διστάσετε να φύγετε μακριά και βέβαια χωρίς να φοβηθείτε μια όχι τόσο γνωστή αλλά και προσιτή περιοχή. Επιλέξτε κάποιο χωριό σε μια χιονισμένη πλαγιά ενός βουνού, που αγνοούσατε όλοι την ύπαρξή του.

Συγχρόνως, έχεις τη δυνατότητα να “πάρεις μία γεύση” από τα πολυαγαπημένα σε όλους χειμερινά αθλήματα, όπως είναι το ski και το snowboard. Ετοιμάσου να “σχίσεις” τις πλαγιές του βουνού με την παρέα σου. Γιατί, μην ξεχνάς, ότι διακοπές δεν είναι μόνο αυτές που είσαι ξαπλωμένος σε μια ξαπλώστρα για ώρες ατελείωτες κάτω από τον ήλιο.

Ενδείκνυται να αφιερώσετε μία μέρα σε πεζοπορία στο βουνό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, φυσικά. Είναι μία εμπειρία, που θα σου μείνει αξέχαστη!

Μετά από πολύωρη εξάσκηση στα χειμερινά αθλήματα, έχεις κάθε δικαίωμα να περάσεις πολύ χρόνο σε ένα παραδοσιακό ταβερνάκι, δοκιμάζοντας διάφορα χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Οι άνθρωποι κάθε περιοχής γιορτάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο αυτές τις Γιορτές. Γι’ αυτό, ενημερώσου για τα έθιμα της περιοχής που θα επισκεφτείς. Μην χάσεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος μαζί με την παρέα σου στα δρώμενα που θα διοργανωθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνεις σε έναν ξενώνα πάνω στο βουνό μαζί με την παρέα σου, όπως ακριβώς τους πρωταγωνιστές του video clip, όπου θα περάσετε αρκετό χρόνο μπροστά στο τζάκι, παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, χαρτιά ή, απλά, συζητώντας. Όπως καταλαβαίνεις, οι χειμερινές διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να αναθερμανθούν και οι σχέσεις με φίλους, καθώς θα μοιραστείτε ξεχωριστές στιγμές.

Και τέλος, αν κανονίσετε οι μέρες των διακοπών σας να είναι τις ημέρες των Γιορτών, θα έχεις την ευκαιρία να στολίσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τους αγαπημένους σου φίλους, να ανταλλάξετε δώρα και γιατί όχι να μετρήσετε μαζί αντίστροφα για την αλλαγή του χρόνου, γύρω από ένα αμιγώς εορταστικό τραπέζι.

Νομίζω, ότι αν έχεις στο μυαλό σου την κατάλληλη παρέα και αν έχεις ανάγκη να ξεφύγεις, έχεις ήδη ανοίξει τις απαραίτητες σελίδες στον ίντερνετ, ψάχνοντας το πιο όμορφο μέρος για να περάσεις τις πιο ξεχωριστές μέρες με τους αγαπημένους σου! Σκέψου ότι αυτές οι μέρες ανάτασης και συνάθροισης με δικούς σου ανθρώπους σε ένα διαφορετικό μέρος από ότι έχετε συνηθίσει, θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να “αποχαιρετίσετε” το 2014 και να υποδεχθείτε με την καλύτερη διάθεση το νέο έτος!

Μην αργείς! Ετοίμασε βαλίτσες με τα απολύτως απαραίτητα, με διάθεση φυσικά και το πιο πλατύ σου χαμόγελο!

Στέλλα Ρουσσοπούλου είναι φοιτήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.