URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Δεν υπάρχουν άσχημα λουλούδια

Ξεροσταλιάζω κάτω από την ψάθινη οµπρέλα ανοιγοκλείνοντας νωχελικά τα µάτια µου

Δεν υπάρχουν άσχημα λουλούδια

Ο ήλιος καψαλίζει το ήδη τσουρουφλισµένο µου δέρµα και εγώ µανιωδώς το χαϊδεύω πασαλείβοντάς το µε λάδι καρύδας. Είναι που βρισκόµαστε στο µέσο του καλοκαιριού και δεν µε νοιάζει αν έχω γίνει σαν το φίδι που αλλάζει δέρµα. Η αλµύρα της θάλασσας πλέον έχει γίνει ένα µε την επιφάνεια του προσώπου µου και εγώ δροσίζω τα χείλη µου µε ένα mohito φράουλας…

Ξεροσταλιάζω κάτω από την ψάθινη οµπρέλα ανοιγοκλείνοντας νωχελικά τα µάτια µου, τα οποία δεν αντέχουν το φως του ήλιου και των αψεγάδιαστων κορασίδων, που παρελαύνουν µπροστά µου χωρίς καµία ντροπή .
– Πού πας κορίτσι µου, µε τέτοιους κοιλιακούς;
– Πώς φοράς το «µπραζίλιαν» µε τέτοια πισινή όψη. Ντροπή και αίσχος!

Κρυµµένη πίσω από τα µαύρα γυαλιά µου ρίχνω κλεφτές µατιές στο σώµα µου. Εντάξει, δε λέω, για σχεδόν σαραντάρα καλά τα πάω. Λίγη πλαδαρότητα στην κοιλιά. Λίγη κυτταρίτιδα και κάτι ραγάδες, που µου θυµίζουν ότι αυτό το σώµα πέρασε πολλά!

Γυρνάω και βλέπω τη φίλη µου µε απλωµένη την αρίδα, βρισκόµενη στην ίδια νιρβάνα παρέα µε ένα Pina Colada … τη θαυµάζω, ωραία γυναίκα, µε ωραίο σώµα κι ας έχει δύο παιδιά. Αυτή φυσικά έχει την αντίθετη άποψη. Μου λέει πόσο της αρέσει το δικό µου σώµα. Τελικά διερωτώµαι αν υπάρχει γυναίκα στον πλανήτη που να αγαπάει αυτό που της πρόσφερε ο Θεός. Ή µήπως είµαστε όλες δυσλειτουργικές, βλέποντας µόνο τα ελαττώµατά µας και γιατί πάντα οι άλλοι βλέπουν αυτά που εµείς αρνούµαστε να δούµε;

Γυρνάω και ρίχνω ακόµη µια µατιά γύρω µου. Γυναίκες όλων των τύπων. Ψηλές, κοντές, γεµατούλες, πολύ αδύνατες, µελαχρινές, κοκκινοµάλλες. Όλα τα ΄χει ο µπαξές. Και όλες έχουν έστω και ένα στοιχείο επάνω τους που θα ήθελα να έχω και εγώ. Ανικανοποίητο πλάσµα η γυναίκα! Μήπως έχουµε µεγαλώσει µε λάθος πρότυπα: Γιατί πρέπει όλες να χωρέσουµε σε ένα καλούπι βγαλµένο από τη σελίδα ενός περιοδικού µε τον τρανταχτό και επιτακτικό τίτλο MUST HAVE;

Σε ποιό πλανήτη του σύµπαντος µία χειραφετηµένη γυναικά επιτρέπει σε φυλλάδες, κοινωνικά µέσα δικτύωσης και τα λοιπά να της καθορίζουν το πόθεν έσχες του σώµατός της; Σώµατα δεν είναι όλα; ∆εν κουλουριάζονται όλα όταν πονάνε; ∆εν ανατριχιάζουν όλα όταν κρυώνουν; ∆εν καίγονται όλα όταν ζεσταίνονται; ∆εν τρέµουν όλα κάτω από τα σωστά αντρικά χέρια;

Και από την άλλη φέρνω στο µυαλό µου γυναίκες που δεν υπακούουν στα οπτικά πρότυπα της εποχής, αλλά εκπέµπουν τόση σιγουριά και τόση αυτοπεποίθηση. Φοράνε αυτό που θέλουν, έχουν τον άντρα που θέλουν και γενικά λατρεύουν την εικόνα τους στον καθρέφτη. Κι αυτό γίνεται για έναν λόγο: Γιατί αγαπούν αυτό που είναι, είναι ερωτευµένες και απόλυτα συµφιλιωµένες µε κάθε παραπανίσιο τους κιλό, µε την παραµικρή ραγάδα στο δέρµα τους, µε κάθε χαριτωµένο λακκάκι της κυτταρίτιδάς τους. Ξέρουν ποιες είναι και είναι αµετανόητα ξετρελαµένες µε την ύπαρξή τους.

Ε ναι, λοιπόν, αυτές τις γυναίκες ζηλεύω, αυτές είναι το δικό µου MUST HAVE!
Μεγαλώνουµε και αναλωνόµαστε στο πόσο όµορφο είναι το περιτύλιγµά µας, αλλά φοβάµαι πως χαµένες µέσα στη διαδικασία αυτή έχουµε ταλαιπωρήσει το περιεχόµενό µας. Το βάρος που νιώθει κάθε γυναίκα για να υπακούσει τα προστάγµατα της κοινωνίας, ούτως, ώστε να είναι οπτικά αποδεκτή, είναι αβάστακτο. Η δε απόρριψη που υφίσταται καθηµερινά, εάν δεν χωράει στο ιδανικό µέγεθος, είναι άδικη και η οδύσσεια που βιώνει κάθε φορά που τολµάει να βολτάρει στα µαγαζιά για να αγοράσει ένα φορεµατάκι για το επικείµενο ραντεβού, που έχει µε το «πρόσωπο», είναι βγαλµένη από αρχαίο ελληνικό δράµα.

Το χαµόγελο του ελκυστικού beach boy διακόπτει τις σκέψεις µου. ” Να σας φέρω άλλο ένα mohito;” … µα και βέβαια θα πάρω άλλο ένα mohito, γιατί είµαι στην παραλία µε τη φιλενάδα µου και απολαµβάνουµε τη θάλασσα, τον ήλιο και τα ηλιοκαµένα σώµατά µας, όπως κι αν είναι αυτά, όσο κι αν ζυγίζουν. Αυτό θέλω να θυµάµαι από τη σηµερινή µου εξόρµηση … τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

Κοριτσάρες µου, δεν υπάρχουν λουλούδια άσχηµα. Όλα έχουν το δικό τους σχήµα, µυρωδιά και χρώµα. Αφήστε λοιπόν τα µπουµπούκια σας να ανθίσουν και καµαρώστε για την οµορφιά σας … όποια και εάν είναι αυτή!