URBAN.CULTURE.MAGAZINE

Άρχοντοχωριατισμός

της Ζαφείρως Αναστασίου

Άρχοντοχωριατισμός

Φίλε Κοκκινοχωριάτη (και φίλη Κοκκινοχωριάτισσα εννοείται!),

Θέλω να σου πω τον πόνο µου, ρε παιδί µου..! Ως άτοµο µε σπουδές στην Ψυχολογία, πάντα έρκουνται οι άλλοι τζαι λαλούν µου τον πόνο τους έτσι στα καλά καθούµενα (εν ξέρω αν γράφει στο µέτωπο µου “η ξανθιά έκδοση του Freud” – αν και νοµίζω ότι εν τούτα τα γυαλιά µυωπίας που κάµνουν όλη τη ζηµιά!). Θέλω και εγώ µια φορά να τα πω, να τα γράψω κάπου…

Εργάζοµαι πάρα πολλά χρόνια στα τουριστικά.. Πάρα πολλά για να µπορώ να πω µε σιγουριά ότι ο Κυπραίος είναι ο χειρότερος πελάτης που υπάρχει!

Μπαίνει της πόρτας, χαιρετάς τον, παίζει αν θα σε χαιρετήσει πίσω και µπαίνει κατευθείαν στο ψητό! Για παράδειγµα λαλείς του: “Καληµέρα” .. Λαλεί σου: «Έχετε ζάχαρη;» (Τη µαύρη ή την άσπρη; Καντερέλ ή στέβια;) Όταν του εξηγείς σε ποιο διάδροµο µε οδηγίες GPS προηγµένης τεχνολογίας είναι η ζάχαρη, πάει, και αφού δεν την έχει στραβωθεί που είναι εµφανώς κάτω που τη µούτη του, πιάνεις τον που το χέρι και τον οδηγείς… Και ιδού η ζάχαρη εµφανίζεται ως δια µαγείας…

Ζητά σου πολλά παράξενα πράµατα που “νοουυ τσανς” να έχουµε δακάτω! ∆ηλαδή παντές τζαι ζει στο Noting Hill ο παρέας (που παίζει να την είδε και Hugh Grant) και θέλει µου και νουγκατίνα Βιέννης! Κόψε κάτι ρε παρέα µου! Θέλεις µου και παπάγια σως! Εν Κοτσινόχωρκα που ήρτες τα ευλοηµένα! Ζήτα µου κολοκάσι να πω οκ!

Κορού βιάζουµαι! Ναι ρε ττοπουζο Κυπραίε ο άλλος κόσµος εν βιάζεται που κρατεί σειρά, αλλά εσύ εν µπορείς να καρτεράς 4 λεπτά για να πιάεις τα Marlboro lights σου!! Άµπα τζαι πιάει λίο καθαρό αέρα ο πνεύµονας σου..!!

Έχει µερσεντές. Ε τζαι πάρακατω;;; Εξάλλου το Pajero της µάµµης µου είναι far better, γιατί παρκάρω το όπου θέλω τζαι εν φοούµαι αν θα τζιήσει που κάτω.

Η τσάντα Louis Vuitton. Ανέβηκες level ας πούµε τώρα που απέκτησες αυτή την καφετιά τσάντα; Γιατί να σου πω τζαι µένα αρέσκει µου, τζαι αν εβάστουν άνετα έπιανα την!

Σε γενικές γραµµές, δεν µπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική του έρχοµαι στην επαρχία Αµµοχώστου, αλλά δεν µου αρέσει κατά τα άλλα γιατί είναι και πολύ village… Ε παρέες, µεν φάσκετε τζαι αντιφάσκετε! Εν σας αρέσκει µην έρχεστε. Τραβούν σας µε το ζόρι µες το high way; Stay home ολάν να βρίσκω τζαι εγώ οµπρέλα µια φορά που είπα να πάω Yianna Marie..

Και εξάλλου… Εν νεκατσιάτε να βουτήσετε τη στιγµή που µπαίνουµε εµείς οι «άλουτοι» Κοτσινοχωρκάτες;

*∆εν αναφέροµαι στους Λευκωσιάτες. Γι’αυτό άλλωστε έγραψα Κυπραίοι που είναι γενικό. Στη Λευκωσία υπάρχουν πολύ καλά παιδιά και έχω µάλιστα και τη χαρά να έχω από τους πιο καλούς µου φίλους από εκεί… Το άρθρο πιάνει καθένα (που θέλει να το παίζει) high class τζαι δε χωνεύκει τα ίδια του τα µούτρα, κουβαλά κόµπλεξ που δυστυχώς φέρνει τα που το high way µαζί του, για να τα φκάλει πάνω µας γιατί εµείς είµαστε παιδιά κατώτερου Θεού και το µόνο που ξέρουµε να κάµουµε είναι να υπηρετούµε τους «Ω µεγαλειοτάτους». Ε τζαι κόψε κάτι µωρή Καρολίνα του Μονακό που νοµίζεις ότι εγεννήθηκες στο Πριγκιπάτο.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: You don’t like Kokkinochoria, then don’t come to Kokkinochoria! Υπάρχουν άτοµα απ’όλο τον κόσµο who are in love with Kokkinochoria, έχουν πληρώσει τα µαλλιοτζέφαλα τους to come to Kokkinochoria και µουγγαρίζουν µες τα αεροδρόµια όταν έρθει η ώρα της επιστροφής.

Ένας πολύ σοφός είχε πει πως δεν έχουν αξία τα πτυχία σου ή η καταγωγή σου αλλά το πως συµπεριφέρεσαι στους γύρω σου. Σκεφτείτε το εσείς που νοµίζετε ότι τα ξέρετε όλα και θα τα ξαναπούµε..!

Red Village Kisses,
Zafeirenia.

ΥΣ. Αρχοντοχωριάτη είσαι πολυ λίος για τα Κοκκινοχώρια…
ΥΣ2. Αφιερωµένο σε όλους και όλες που δουλεύετε και περνάτε πάνω κάτω τα ίδια…