URBAN.CULTURE.MAGAZINE

30 Χρόνια ιστορίας για τον Όµιλο Giovani

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην αγορά της Κύπρου.

30 Χρόνια ιστορίας για τον Όµιλο Giovani

Σήµερα ο όµιλος GIOVANI µε παρακαταθήκη το όνοµα, την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα 30ετων βάζει την ανάπτυξη γης της επαρχίας σε νέα εποχή!

Το 1986 στο χωριό Βρυσούλες ξεκίνησε η ιστορία του οµίλου. Ο τότε νεαρός Χριστάκης Τζιοβάνης έβαλε τις βάσεις για µια µεγάλη απρόσµενα καλή πορεία επιχειρηµατικής προόδου και ανάπτυξης.

Το πρώτο συµβόλαιο µε τις Βρετανικές Βάσεις έβαλε τις πιο γερές βάσεις για επαγγελµατισµό και πρωτόκολλο ποιότητας και οργάνωσης. Το 1996 ήρθε η πρώτη από τις µεγαλύτερες επιβραβεύσεις µε την επιτυχή εξασφάλιση των πιστοποιητικών ποιότητας ISO 1400 και 1401 περιβάλλοντος 14001 και ασφάλειας και υγείας 18001. Την τότε εποχή, δηλαδή 25 χρόνια πριν, η συµβατικότητα των επιχειρήσεων µε τις διαδικασίες ISO ήταν πρωτόγνωρη και επίμονη.

Η τότε εταιρεία Χρ. Τζιοβάνης & ΣΙΑ δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από παρόµοιες εταιρείες του εξωτερικού. Με σοβαρή δουλειά, επιµονή και επίπονη προσπάθεια γίνεται η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που κατακτά και τα τρία πιστοποιητικά ISO. Το µέλλον του οµίλου άλλαξε οριστικά το 1999, όταν αποφάσισε να εισέλθει στην αγορά ακινήτων µε την εταιρεία Giovani Developers LTD. Από τότε δηµιούργησε, ανάπτυξε και εκτέλεσε εκατοντάδες συγκροτήµατα και έπαιξε σηµαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τοµέα στην περιοχή. Στο παρελθόν σε έρευνα αγοράς της εταιρείας Pulse Market Research, ο όµιλος Giovani κατείχε το εκπληκτικό 14.4 % µερίδιο αγοράς, µε τον υπόλοιπο ανταγωνισµό να ακολουθεί σε τεράστια απόσταση. Σηµαντικό παράδειγµα επιτυχίας αποτελεί και η συµπερίληψή του οµίλου στο παρελθόν ανάµεσα στις 5 καλύτερες εταιρείες ανάπτυξης γης ανά το Παγκύπριο κατά το φηµισµένο έντυπο επιχειρηµατικότητας «In Business». Σήµερα ο όµιλος συνεχίζει να υλοποιεί τα πλάνα ανάπτυξής του και παρά τις δραµατικές επιπτώσεις που πέρασε την τελευταία 5ετία ο κλάδος, παρουσιάζει τρία µεγαλεπήβολα έργα σε Πρωταρά και Αγία Θέκλα, όπου σε δύο από αυτά έχουν ήδη εκκινήσει οι εργασίες οικοδόµησης (Levanda Villas και Alasia Smart Homes). Το 2016 ο όµιλος γιορτάζει τα 30 χρόνια από τη λειτουργία του και η ∆ιευθυντική του οµάδα εκπλήττει ευχάριστα τους πελάτες της µε την πρόθεση µεταβίβασης πέραν των 100 ξεχωριστών Τίτλων Ιδιοκτησίας και την επιπρόσθετη τιτλοποιήση πέραν των 200 καινούριων µονάδων. Ο υψηλός στόχος τέθηκε µε γνώµονα την ανατροπή της αρνητικής εικόνας που εκπέµπει η εταιρεία στον τοµέα αυτό όπως µας αναφέρει η υπεύθυνη ∆ιαχείρισης του Τµήµατος ∆ιαχείρισης ∆ηµοσίων Υπηρεσιών, Φιλίππια Καραολή.

Οι επιχειρηµατικές εκπλήξεις όµως δεν σταµατούν εδώ. Μέσα στο 2016 ο όµιλος σκοπεύει να παρουσιάσει ένα έργο πρωτόγνωρο για τα δεδοµένα της επαρχίας, το οποίο θα προκαλέσει το επενδυτικό ενδιαφέρον ανά το παγκόσµιο. Όπως τονίζει ο Χριστάκης Τζιοβάνης ∆ιευθύνων Σύµβουλος της εταιρείας: «Ο όµιλός µας έχει ως άµεσο στόχο να παραµείνει ο µεγαλύτερος εργοδότης στην επαρχία Αµµοχώστου και µε πρωτοποριακά έργα να προωθήσει την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας στην Αµµόχωστο».

Ο µεγαλύτερος εργοδότης της επαρχίας Αµµοχώστου βάζει την ανάπτυξη γης της επαρχίας σε Νέα Εποχή! Smart Homes, µοντέρνες καινοτόµες κατασκευές και πολυώροφα κτίρια τα µελλοντικά σχέδια του οµίλου.

Ο όµιλος εργάζεται εδώ και 30 χρόνια µε πρότυπα ποιότητας ISO 90001, περιβάλλοντος 14001 και Ασφάλειας και Υγείας 18001. Οι ενέργειες του διευθυντικού προσωπικού δεν σταµατούν εδώ. Αυτή τη χρονιά εγκαινιάζονται καινούρια γραφεία σε παραδοσιακές και νέες αγορές όπως στο Λίβανο, το Πεκίνο και το Λονδίνο ενω προγραµµατίζονται επίσης και νέες συνεργασίες µε αύξηση του δικτύου πωλήσεων σε χώρες της Ασίας και της Νοτίου Αφρικής, µε σκοπό την προσέλκυση νέων επενδυτών στην επαρχία Αµµοχώστου.

Info: Λεωφόρος Κάβο Γκρέκο 436, Πρωταράς, Τ: 800 300 03